Magazin
117 ogledov

Nezvesti se zaljubijo na prvi pogled

Pari naj bi bili bolj zvesti, kot so bili pred 30 leti. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Moški, ki se velikokrat zaljubijo in verjamejo v ljubezen na prvi pogled, naj bi bili pogosteje nezvesti svojim partnericam, je pokazala raziskava, ki so jo opravili na spletni strani Parship.

42 odstotkov moških, ki verjamejo v ljubezen na prvi pogled, je priznalo, da so večkrat prevarali svojo partnerico. Raziskava, namenjena partnerstvu in zvestobi, je zajela 5000 samskih žensk in moških različnih starosti.  Prišli so do zanimivih ugotovitev.

Danes več zvestobe
Pari naj bi bili bolj zvesti, kot so bili pred 30 leti. Generacija, ki danes šteje 50 ali več let, naj bi bila po omenjeni raziskavi bolj promiskuitetna, kot je današnja. Ti naj bi svoje partnerje prevarali večkrat, in sicer v obdobju do 20. leta. Strokovnjaki vidijo razlog v tem, da se je omenjena generacija odločala za zakonski stan v mlajših letih, saj je bilo 18. leto takrat idealno za poroko. Danes pa se mladi za zakon odločajo kasneje.

Pričakujejo zvestobo
20 odstotkov vprašanih je na vprašanje o nezvestobi odgovorilo, da svojih partnerjev niso nikoli prevarali. Devet od desetih vprašanih je odgovorilo, da od bodočega partnerja pričakujejo zvestobo.

Vsaj pet zmenkov

75 odstotkov žensk in 80 odstotkov moških je odgovorilo, da potrebujejo vsaj pet zmenkov, da spoznajo, ali je določena oseba primerna, da bi se z njo spustili v zvezo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.