Magazin
21 ogledov

Nina Peče na čelu Kinodvora

Nina Peče Žurnal24 main
Ljubljanski mestni svet je za direktorico javnega zavoda Kinodvor imenoval Nino Peče. Njen mandat bo trajal pet let.
Nina Peče je sicer junija lani nastopila mesto v.d. direktorice javnega zavoda Kinodvor, ki ga je maja lani ustanovila mestna občina Ljubljana. Kot v.d. direktorja je opravila vse potrebno za začetek delovanja novega mestnega kinematografa Kinodvor. Ta je po začasnem zaprtju (1. aprila lani) vrata ponovno odprl oktobra.

Organizatorka, producentka in vodja projektov
Pred tem je bila Pečetova direktorica Otoka, zavoda za razvijanje filmske kulture Ljubljana, in direktorica mednarodnega filmskega festivala Kino Otok. V sodelovanju z RTV Slovenija in slovenskimi distributerji je prevajala češke filme za televizijsko in kinematografsko predvajanje. Kot organizatorka, producentka in vodja projektov je sodelovala s filmskim festivalom LIFFe, Festivalom slovenskega filma, Festivalom evropskega filma in Animateko. V zadnjem letu pred nastopom v.d. direktorice Kinodvora je sodelovala pri organizaciji mednarodnih filmskih festivalov v Rotterdamu in Karlovih Varih.
 

Europa Cinemas Label

Mreža evropskih kinematografov Europa Cinemas je nagrado Europa Cinemas Label za evropske filme na canneskem festivalu prvič predstavila leta 2003. Namen nagrade je povečanje promocije, prikazovanje in distribucija evropskih filmov v kino mrežah.

Pred Pečetovo pa je še ena velika naloga. Na letošnjem filmskem festivalu v Cannesu bo skupaj s predstavniki iz Belgije, Švedske in Francije članica žirije Europa Cinemas Label. "Prepričani smo, da je izbira predvsem priznanje uspešnemu delovanju novega mestnega kina Kinodvor, ki je sicer tudi član te mednarodne mreže," so zapisali v Kinodvoru.

Nagrado podeljuje žirija, ki jo sestavljajo štirje člani, predstavniki prikazovalcev, v okviru štirih osrednjih evropskih filmskih festivalov - poleg canneskega so to še beneški in berlinski festival ter festival v Karlovyih Varyih.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.