Magazin
26 ogledov

Njoki s komarčkovo kaponato

Njoke pripravite sami. Žurnal24 main
Tokrat za kosilo pripravite njoke s pečenim česnom, žafranom in komarčkovo kaponato.

Za 4 osebe boste potrebovali naslednje sestavine:

za njoke

  • 900 g olupljenega in na kose narezanega zrelega in uležanega krompirja
  • 275 g moke
  • 1 jajce
  • ščep žafrana, raztopljenega v jedilni žlici kropa
  • 1 čajno žličko pireja iz pečenega česna
  • sveže mleti črni poper
  • pest listov bazilike

za kaponato

  • 1 jedilno žlico olivnega olja
  • 2 komarčka, narezana na centimetrske koščke
  • 12 izkoščičenih in razpolovljenih črnih oliv
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • 75 g na soncu sušenih paradižnikov
  • polovico čajne žličke sladkorja


Priprava
Njoki
Krompir stresite v kozico, prelijte z vodo, zavrite in skuhajte do mehkega. Nato ga odcedite, vrnite v kozico in na šibkem ognju posušite.
Pretlačite ga skozi gosto cedilo, dodajte žafran, vodo in česnov pire. Popoprajte in dobro premešajte.

Dodajte moko in jajce ter zmešajte v gladko testo. S pomokanimi rokami ga oblikujte v 2 centimetra debele svaljke in jih razrežite na 2 centimetra dolge kose. Vsakega pritisnite z vilicami, da dobi za njoke značilno obliko. Pripravljene njoke zložite na pomokan pladenj in dajte na stran.

Njoke nato kuhajte v kozici v kropu, dokler ne splavajo na vrh. Poberite jih s penovko in temeljito odcedite.

Kaponata
Segrejte olje, dodajte komarček in 2 žlici vode. Pokrijte in dušite, dokler se ne zmehča in voda ne povre.
Dodajte olive, kis, paradižnik in sladkor in kuhajte še 10 minut. Popoprajte po okusu.

Njoke prelijte s komarčkovo kaponato, potresite z natrganimi listki bazilike in postrezite.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.