Magazin
33 ogledov

Nočitev od 10 evrov

Na Isli Mujeres vabijo dolge peščene plaže. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Isla Mujeres. Na mehiškem otoku žensk vas sonce pozdravlja vse leto.

Za jesenski pobeg na toplo boste za povratni let iz Ljubljane do Cancuna odšteli od tisoč evrov, za polet iz Trsta pa se cene začnejo pri 800 evrih. Na majhnem otoku ni mednarodnega letališča. Iz pristanišča v mehiškem letovišču Cancun vsake pol ure vozijo turistične barke, povratna vozovnica za polurno vožnjo pa stane osem evrov.

Na ogled želvje farme
Glavno prevozno sredstvo na otoku so električni vozički za golf. Za 24-urni najem boste plačali dobrih 30 evrov. Glede na majhnost otoka za temeljit ogled ne boste potrebovali več kot eno popoldne. Želvja farma, svetilnik na najjužnejši točki otoka Punta Sur in Hacienda Mundaca, ki je bila nekoč v lasti slavnega mehiškega pirata, je le nekaj zanimivosti, ki jih na krožni vožnji ne smete izpustiti.

Razkošje od 100 evrov
Izbira prenočišč je za tako majhen otok precej velika. Cene nočitev se začnejo pri desetih evrih v mladinskih hostlih, v katerih si sobo delite z drugimi popotniki, v razkošnih hotelih ob plaži pa plačate od sto evrov do več sto evrov na noč.

Vizuma ne potrebujete
Vreme na otoku je idealno skoraj vse leto. Povprečna letna temperatura je okoli 26 stopinj Celzija. Poleti je veliko vlage in nevihte so pogostejše kot pozimi, septembra in oktobra se pazite hurikanov. Vizuma do 90 dni bivanja ne potrebujete.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.