Magazin
38 ogledov

Nočitev pri nič stopinjah

Eskimsko vas sestavljajo iglu hotel (sedem iglujev), iglu restavracija, iglu bar Žurnal24 main
Preizkusite se v gumišusu in na pležuhu ter prespite v eskimski vasi.

V četrti sezoni delovanja so snovalci prve slovenske eskimske vasi v Tihi dolini na Krvavcu poskrbeli za še pestrejši animacijski program, ki vključuje športne dejavnosti in veselo glasbo. Medtem ko so eskimsko vas lani ponujali tudi na Rogli, je zaradi neugodnih snežnih razmer letos še niso mogli postaviti. Na Krvavcu so bili hitri, tako da so jo zgradili na začetku decembra, ko je bilo še dovolj snega, je pojasnil Andraž Koren iz družbe Koren Sports, ki organizira dogodek.

Eskimska večer in noč

Eskimski večer – 45 evrov. Krpljanje, pijača dobrodošlice, športnoanimacijski program, večerja s sirnim fondijem (okvirno od 16.00 do 21.30).

Eskimska noč – 89 in 250 evrov (za dva). Vse prej našteto z nočitvijo v standardnih iglujih ali romantičnem igluju za dva, ki vključuje zajtrk.

Odkrpljati do iglujev
"Ob 16. uri se gostje zberejo na zgornji postaji kabinske žičnice Krvavec, kjer jih pričaka naš vodnik. Ob sončnem zahodu se odpravijo na kratek sprehod s krpljami (30–40 minut). Po prihodu v eskimsko vas v našem iglu baru postrežemo z uradno pijačo dobrodošlice: eskimčkom. Nato gostom razkažemo eskimsko vas in nadaljujemo z večerjo – sirnim fondijem ob sproščujoči chill out glasbi," je povedal Koren.

Spust z gumišusom
"Gostje lahko obiščejo tudi savno, pokrito s snegom, ali pa se z animatorjem podajo na katero izmed aktivnosti v naravi, kot so sankanje na pležuhu (posebnem sankaškem stolu), gumišus (spuščanje po snegu z gumo), snežni golf, biatlon in grajenje skulptur iz snega. Vse je odvisno od snežnih razmer in razpoloženja," je dodal Koren.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.