Magazin
23 ogledov

Nogometna in zabavna ulica

Neapelj
1/22
T. T.
Diego Maradona, Michael Jackson, Silvio Berlusconi, Osama bin Laden, Nicolas Sarkozy, princesa Diana in cel kup nogometašev – dobrodošli na najbolj zabavni neapeljski ulici.

Via San Gregorio Armeno je kratka, a slikovita in zelo zabavna ulica v starem mestnem jedru Neaplja, mesta, ki za vedno očara takoj, ko pozabite na vse, kar ste prebrali o camorri in kupih smeti. Uličica ime nosi po cerkvi San Gregorio Armeno, katere del je tudi še danes delujoč samostan. A Via San Gregorio Armeno slovi predvsem po trgovinicah (mnoge so hkrati tudi male delavnice) s spominki, ki veliko povedo o nemirnem mestu pod Vezuvom.

Pica in Maradona

Najbolj znameniti spominki so zagotovo jaslice, ki jim domačini pravijo presepi, nato pa je tu še cel kup stvari, tako zelo tipičnih za Neapelj. Keramični, stekleni ali kar plastični rdeči feferončki, za katere Neapeljčani verjamejo, da prinašajo srečo, pulcinella – tipičen neapeljski lik iz commedie dell'arte, karikirane, a takoj prepoznavne figurice neapeljskih, italijanskih in tujih zvezdnikov, politikov in športnikov, predvsem nogometašev, magnetki (glavni so nogometaši Napolija, pica, vespa ter "pogled" na Neapeljski zaliv in Vezuv), figurice oziroma prizori iz vsakdanjega življenja, kot je bilo nekoč ... Barvito ponudbo ulice San Gregorio Armeno poglejte v galeriji! Skoraj za vogalom pa boste, ko se nekoč znajdete v Neaplju, naleteli na "oltarček", ki je poklon najslavnejšemu nogometašu, ki je kdaj igral za Napoli, Diegu Armandu Maradoni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.