Magazin
24 ogledov

Nosečniški znaki tudi pri očkih

Tudi moški doživljajo pravo poželenje po hrani ... (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Medtem ko večina bodočih očkov simpatizira s svojo nosečo partnerko, jih ena četrtina celo občuti njene nosečniške znake.

Moški, ki pričakujejo naraščaj, so vedno bolj vključeni v ženino nosečnost, tako da jih gre celo ena četrtina skozi enake simptome, ki jih sama doživlja tekom nosečnosti – največkrat se pojavita spreminjanje razpoloženja in jutranja slabost.

Raziskovalci so ugotovili, da so bodoči očetje postali bolj čustveni, jokajoči, mučita jih sprememba razpoloženja in slabost, pojavijo se celo nosečniške bolečine. Potožili so, da so si zaželeli nenavadno hrano ali kombinacijo hrane.

Nekateri celo cmeravi in razneženi
Od tistih, ki so jih prizadeli nosečniški simptomi, jih je 26 odstotkov doživljalo spremembe razpoloženja, deset odstotkov je jedlo nenavadno hrano, šestim odstotkom je bilo slabo, slabost pa ni bila povezana z nobeno drugo boleznijo. Osem odstotkov se jih je raznežilo, ko so gledali romantičen film, trije odstotki pa so občutili celo namišljene nosečniške bolečine.

Znaki se pojavijo zaradi čustvenega dviga, ki se pojavi pri moških, ki spremljajo nosečnost, k temu pa prispevajo tudi ultrazvoki in šola za starše. S tem, ko se moški bolj angažirajo med nosečnostjo, se njihova čustvena vez z otrokom krepi, kar pa je dobrodošlo, so mnenja zdravniki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.