Magazin
40 ogledov

Nosorogi v Mariboru

Vsi igralci, ki so nastopali na premieri Tauferjeve nove drame. Žurnal24 main
Ta konec tedna je bila v SNG Maribor uprizorjena premiera drame Nosorogi režiserja Vita Tauferja.

Na dogodek je prišlo veliko znanih Mariborčanov, ki pogosto zahajajo v gledališče. V glavnih vlogah novonastale predstave so zaigrali Vlado Novak, ki je nazadnje blestel v slovenskem celovečernem filmu Petelinji zajtrk, in Mateja Pucko, Tadej Toš, Mirjana Šajinović, Ksenija Mišič, Eva Kraš, Iztok Bevk, Bojan Maroševič, Davor Herga, Viktor Meglič, Nenad Tokalić, Kristijan Ostanek, Nejc Ropret, Irena Varga, Matevž Biber, Zvone Funda, Alenka Cilenšek ter Ivica Knez.

Za Plemenitim meščanom še Nosorogi
Vito Taufer je v pretekli sezoni v mariborskem gledališču zrežiral zelo odmevno uprizoritev Molierjevega Plemenitega meščana. Kot je povedal Taufer, avtor predstave Eugen Ionesco skozi emancipirani gledališki jezik, ki je večplasten, neskončno bogat, nepredvidljiv, neprevedljiv in hkrati univerzalen, govori o temeljnih strahovih, grozotah, stanjih človekovega sveta in duha.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.