Magazin
101 ogledov

Nov izlet za bogate

breztežnost Reuters
Če ste od malega sanjali o tem, da bi postali astronavt in bivali v breztežnostnem prostoru, potem si sanje lahko uresničite vsaj za nekaj minut. S poletom v posebej preurejenem letalu, ki simulira breztežnostno stanje.

Nepozabno izkušnjo z lebdenjem v breztežnostnem prostoru bo za 5.980 evrov omogočalo francosko podjetje Novespace, ki bo ponujalo polete v posebej predelanem letalu airbus A300, ki simulira breztežnostno stanje, poroča STA. Letalo že uporabljajo v znanstvene namene v okviru francoskega vesoljskega programa, od marca prihodnje leto pa bodo vanj sprejeli tudi radovedneže.

Celoten polet bo trajal okoli dve uri, od tega bodo potniki v breztežnostnem stanju vsega skupaj okoli pet minut. V podjetju že sprejemajo rezervacije, prvi polet pa je predviden za 15. marec prihodnje leto, ko naj bi vse skupaj opravili tri komercialne polete. Letalo sprejme 40 potnikov, od tega je 12 mest rezerviranih za osebje francoske agencije Cnes.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.