Magazin
22 ogledov

Nov zamah Španskih borcev

V Zavodu EN-KNAP želijo, da bi Španski borci postali kulturni center med Tromost Žurnal24 main
V četrtek je vrata znova odprl center kulture v Mostah, kulturni dom Španski borci. Odprtje bodo še dodatno proslavili z izjemnim 30-urnim kulturnim maratonom, ki bo potekal danes in jutri.

Zavod EN-KNAP je bil junija na razpisu MOL-a izbran za programskega upravnika kulturnega doma Španski borci. Po obnovitvi so včeraj ob 20. uri znova odprli svoja vrata. Ponovno odprtje bodo obeležili s 30-urnim kulturnim maratonom. Vse prireditve pa si boste lahko ogledali brezplačno. V petek in soboto pa bodo organizirali brezplačni 30-urni kulturni maraton.

Na uradni otvoritvi je bil slavnostni govorec ljubljanski župan Zoran Janković, nastopili pa so tudi Ženski pevski zbor Kombinat, EnKnapGroup, Orkester Študentske sekcije Muzikološkega društva Slovenije, Alojz Ihan in Liquid Loft.

 

30 ur kulture
Začetek našega delovanja zaznamuje 30 ur brezplačnih prireditev v produkciji zavoda EN-KNAP in večine prej naštetih partnerjev, tako da se bo center pokazal v vsej svoji barvitosti, raznovrstnosti in energiji.

EnKnapGroup s stalnim odrom
Nov zamah v Španskih borcih je tudi zgodovinski dogodek. Prvič se bo namreč zgodilo, da bo plesni ansambel sodobnega plesa dobil stalni oder in možnost repertoarnega predstavljanja. Obenem so Španski borci tudi največja kulturna infrastruktura, s katero upravlja kakšna nevladna organizacija.

Med dogodki naj posebej izpostavimo Plesno nacionalo, v kateri bo 40 slovenskih koreografov in plesalcev predstavilo pet do desetminutne izseke iz svojega dela. Slišati bo mogoče sodobno klasično glasbo, nastope zborov Perpetuum Jazzile in Kombinat, povratek Dua zlatni zubi – Marka Breclja in Iva Volariča - Fea, predstavitev Slovenskih nogometnikov in nočni maraton poezije. Na ogled bodo gledališke predstave, od eksperimentalnih projektov E.P.I. centra in Via negative do uličnega gledališča in impro lige, pa projekcije filmov, videospotov in seveda razstava Kje si zdaj proleter? Esada Babačića.
 
Kulturni maraton se začenja v petek, 20. novembra, ko bodo Španski borci na široko odprli svoja vrata in povabili vse, da se sprehodite skoznje, najdete v njih svoj najljubši kotiček in program ter pustite svoj pečat tudi v nadaljnjem življenju tega centra kulture v Mostah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.