Magazin
21 ogledov

Nove oblike nezvestobe

V zdravih odnosih ni niti sebičnosti, kritiziranja, poniževanja, izsiljevanja ni Žurnal24 main
Nezvestoba. Nove oblike komunikacij ponujajo nove oblike nezvestobe.

Mobilni telefoni, SMS-sporočila, splet in klepetalnice pomenijo večjo skušnjavo in novo priložnost za partnersko nezvestobo, pri svojem svetovanju ugotavlja strokovnjakinja za družinsko problematiko Dragica Marta Sternad iz svetovalnice Jerca. “Partnerji pogosto izpostavijo začetek nezvestobe ravno v komuniciranju v teh medijih in ob katerih so jih seveda partnerji tudi nekega dne zalotili,” razlaga.

80 odstotkov ljudi po podatkih Veronice Seles, avtorice priročnika Nezvestoba, vara svoje partnerje.
Ni le skok čez plot
Široka definicija nezvestobe, kamor spada tudi čustveno varanje in skrivanje svojih dejanj pred drugimi, je pripeljala Veronico Seles, avtorico priročnika Nezvestoba, do podatka, da svoje partnerje vara kar 80 odstotkov ljudi. Poleg nezvestobe na delovnem mestu je novo tudi varanje prek novih oblik komunikacij. “Tisti, ki ne znajo ali ne zmorejo komunikacije z lastnim partnerjem, iščejo to v drugih oblikah komunikacije, ki je po mojem mnenju zelo neosebna, izkrivljena, napihnjena ... Po starem reku papir vse prenese,” meni Sternadova. Danes je papir zamenjala tehnologija.

Kakovostna komunikacija
Komunikacija je osnova vsakega odnosa, ko nastanejo kakršnikoli problemi, pa je kakovosten pogovor še toliko nujnejši. “Ne glede na to, kakšen je odnos v danem trenutku, ga vedno znova lahko tudi izboljšamo. Treba je vložiti veliko truda, da stvari, ki partnerja motijo, spremenimo, prepoznamo in kar je najpomembnejše, za lepši odnos morata skrbeti oba,” doda Sternadova. V partnerskem odnosu se moramo počutiti varne, znati moramo izražati samega sebe, znati poslušati, iskati rešitve za reševanje težav in znati sklepati kompromise. Znati sporočiti svojemu partnerju po SMS-sporočilu, da ga pogrešate in ljubite tudi, ko niste z njim, še dodaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.