Magazin
53 ogledov

Novoletne varuške

Najcenejše in najzanesljivejše varstvo so še vedno babice in dedki. (Foto: Shutt Žurnal24 main
Varstvo na silvestrovo. Cene zasebnih varušk se dvignejo od deset do petdeset odstotkov.

"Starši po navadi ponudijo dvojno ceno, še posebno, če gre za skupino otrok in ker je praznik, so velikodušnejši," pravi Nada Kirn, vodja Sezama in dodaja, da se cene novoletnega varstva gibljejo od 10 do 12 evrov na uro.

Od 10 do 12 evrov na uro se gibljejo cene novoletnega varstva.
Prijave tik pred zdajci. Cene pri Servisu Oma so okoli 10 odstotkov višje. "Velikokrat dobimo prijave tik pred zdajci, ko starši ugotovijo, da se bodo težko zabavali," razlaga Irena Kožuh, direktorica Servisa Oma. Čeprav večjega zanimanja po navadi ni, agencije, ki organizirajo varstvo otrok, za te pripravljajo animacije, igre in celo pravo silvestrsko rajanje za najmlajše. "Tu pa tam kakšna želja po novoletnem varstvu, medtem ko recimo za božične praznike ni nič zanimanja," meni Kirnova in dodaja, da je med starši veliko takih, ki bodo silvestrovali v hotelu in s seboj želijo spremstvo za svoje najmlajše. "Letos ni bilo še nobenega povpraševanja za varstvo za silvestrovo," opaža tudi Tomaž Winter iz Zabavazaotroke.si.

Po varuško na servis. Na študentskih servisih povpraševanja po varstvu čez novo leto ne opažajo. Iz e-Študentskega servisa sporočajo, da gre pri najemu varuške prek študentskega servisa predvsem za najem po dnevih, cene pa se gibljejo od šest evrov na uro, včasih tudi štiri oziroma po dogovoru. Tudi na Študentskem servisu Maribor nimajo zahtev po varovanju otrok prav na silvestrovo, urne postavke pa po navadi določi delodajalec sam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.