Magazin
45 ogledov

Novosti v živalskem vrtu

Ljubljanski živalski vrt bo bogatejši za risji parček. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
V Živalskem vrtu Ljubljana se to pomlad obetajo številne novosti.

Živalski vrt Ljubljana vsako leto poskrbi za novosti, ki razveselijo in pritegnejo tako njegove stalne kot nove obiskovalce. Irena Furlan, biologinja in pedagoška vodja, nam je razkrila nekaj presenečenj.

  • Nov risji par

Ljubljanski živalski vrt bo to pomlad bogatejši za mlad par risov, samec pride iz Madžarske, samica iz Nemčije. To sta karpatska risa, podvrsta, ki danes živi tudi v Sloveniji. Držimo pesti za mladičke.

  • Pozor, kapibare

Osvežitev bo tudi aprilski prihod novih kapibar. Kapibare so največji glodalci na svetu, podobni orjaškemu morskemu prašičku. Našli jih boste nasproti žiraf.

  • Rakuni in žerjavi

Nov rakunji par bo aprila naselil prostor, v katerem je bila prej mačja panda, pričakujejo pa tudi par kronskih žerjavov.

  • Jahanje kamele

Priprave so v polnem teku, dokončati je treba ogrado, v kateri bo to potekalo. Kamelo, ime ji je Karamela, že vzgajajo, saj je pri starosti treh let dovolj zrela za ježo, jahali pa jo bodo samo otroci.

Znebite se strahu
Drugi konec tedna aprila in tretji konec tedna maja bodo v Živalskem vrtu Ljubljana potekali naravoslovni dnevi. "To je priložnost za obiskovalce, da pobližje spoznajo nekatere živalske vrste, ki jih bodo ves dan predstavljali študentje biologije. Predstavljali bodo dvoživke in ogrožene zveri, na vhodu pa bodo tudi delavnice predsodkov do živali, kjer bomo obravnavali kače, pajke in žuželke", je povedala Furlanova.

Na potep z živalmi
ZOO Ljubljana vam ponuja možnost, da z otrokom doživite živali čisto od blizu, jih hranite, čistite, božate, peljete na sprehod. Seveda vse v družbi profesionalnega oskrbnika, kar pa ne vpliva na očarljivost doživetja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.