Magazin
5 ogledov

Nudizem prepovedan, nasmeh obvezen

Pariško katedralo vsak dan obišče na tisoče turistov. Žurnal24 main
Hotelirji z vsega sveta so nedavno odločili, da so med vsemi turisti Francozi najhujši. Slabše kot prejšnja leta gre zaradi recesije letos tudi turizmu v Franciji.

V Parizu, kjer je tujih turistov baje skoraj petino manj kot lani in kjer so prebivalci po mnenju marsikoga še posebej zoprni in brezobzirni, so že ukrepali. Pariška turistična zveza Parižanom svetuje, naj se čim več smehljajo! In je zraven znamenitosti, kamor se vsak dan zgrinja največ turistov, postavila stojnice, kjer dobrodošlico turistom zaželijo "ambasadorji z nasmehom". "Delati moramo na preprostih sporočilih. Nasmeh pove več kot karkoli," pravijo na turistični zvezi mesta, ki so ga uporabniki spletne strani TripAdvisor maja določili za najbolj precenjeno in najdražje mesto v Evropi, ki ima poleg tega tudi najmanj prijazne stanovalce. No, turistična zveza dodaja, da je za rešitev sezone pomembno sodelovanje vseh Francozov. V Franciji je v turizmu zaposlenih več kot dva milijona ljudi, kar pomeni, da "si ne moremo privoščiti izgubljanja gostov". Pomeni pa tudi, da "ameriškemu turistu v Parizu ne smemo neprijazno odgovarjati, Britancu, izgubljenemu v severni Franciji, pa ne smemo trobiti", navodila turistične zveze povzemajo francoski mediji.

Nič več golote v Cannesu
Z juga Francije pa prihaja novica, ki je vznemirila nudiste. V razvpitem Cannesu, mestecu na Azurni obali, kjer se vsako pomlad zgodi velik filmski festival (ko starlete, ki to še niso, z veseljem pokažejo gole prsi), so prepovedali nudizem. Bogati lastniki dragih jaht in jadrnic so se namreč pritoževali nad kopalci brez kopalk. Prepoved nudizma velja za vse plaže v Cannesu, razen za plaže na otoku Île Sainte-Marguerite, ki je od Cannesa oddaljen manj kot kilometer. "Nič nimam proti nudistom, vendar se je nespodobno kazati tukaj, kjer te vidijo vsi," je za enega od lokalnih dnevnikov povedal predsednik kluba lastnikov jaht v Cannesu Jean-Claude Montesinos. Tiste kopalce, ki se bodo kljub prepovedi slekli do golega, bodo policisti lahko kaznovali z denarno kaznijo. Goli obiskovalci bodo za prvi prekršek morali odšteti enajst evrov, a kazni se bodo lahko povzpele do 15 tisoč evrov, ni pa izključena niti zaporna kazen – za tiste, ki bodo vztrajno kršili prepoved. Nudisti, ki so se v Cannesu radi slekli, pa so seveda besni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.