Magazin
42 ogledov

O čem govorijo moški?

Moški pogovori so zanimiva tema za marsikatero žensko. Pa je res tako? (Foto: Sh Žurnal24 main
Verjetno je ni ženske, ki se ne bi nikoli vprašala, o čem govorijo moški v družbi svojega spola, kadar zraven ni žensk.

Seveda je prvo, na kar pomislimo, kakšna opolzkost, povezana  s seksom in številom trofej. No, pa saj ne gre, da bi govorili samo o seksu. Poglejmo dalje, tu so še nadvse zanimivi pogovori o športu, avtomobilizmu in presežkih, ki so jih od zadnjega druženja dosegli na obeh področjih. Nikakor ne smemo zanemariti družabnih iger. Kaj, da bi se pogovarjali o igrah? Seveda se!  Kako so v drugi roki pogoreli s parom janezov, ko jih je izenačil totalen idiot, ki je imel v roki šestico in damo, kdo pa še igra na takšne karte? Ja, seveda, beseda teče o pokru. Nadvse pogosta tematika pogovorov močnejšega spola. Zelo pomembne so tudi tehnične teme, kako so na primer pritrdili karniso ali odmašili kakšen odtok, sestavili novo omaro… In oh in sploh, kako znajo in zmorejo vse. 

Ali potemtakem ženske idealiziramo moške pogovore in je bolje, da sploh ne poznamo njihovih vsebin? Ne, nikakor ne, saj to ni v naši naravi. Mogoče bi bilo bolje, da bi se vprašale, o čem se moški ne pogovarjajo. Si predstavljate, kako bi bilo, če bi na primer Matej in Luka sedela v lokalu, pila pivo in se pomenkovala: "Veš, danes sem imel izredno naporen dan. Zbudil sem se s podočnjaki do kolen. Na poti v službo sem ugotovil, da imam na čelu ogromen mozolj in za polno skledo mi je dan polepšala še moja draga, ki je rekla, da ji nisem v nikakršno pomoč." No, to pa ne, nikoli se ne pogovarjajo o čustvih, saj so vendar moški!

In če bi vprašali moške, kaj je tema ženskih pogovorov? Saj ne, da jih to zanima. Vendar če bi že morali, bi najverjetneje odgovorili, da se ženske pogovarjamo o šminkah, čustvih in seveda vesplošno obrekujemo. Ko boste naslednjič ugledale nadvse sočen zalogaj in s prijateljico pokomentirale: "Glej ga piškotek, kako ima dobro telo," kar brez slabe vesti, saj vaš moški vendar misli, da se s prijateljicami pomenkujete samo o oblekicah in šminkah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.