Magazin
31 ogledov

O zagovednih juncih

V drami nastopa 20 likov, ki jih igra 17 igralcev. (Foto: B. Slana) Žurnal24 main
Govedina legendarno. Tretja sezonska premiera šentjakobskega gledališča.

Humorna drama Milana Jesiha bo v varietejsko-kabaretni formi svojo premiero doživela jutri ob 19.30, ko se bo živalska farma iz španske vasice v živo odvijala v šentjakobski dvorani.

Živalski resničnostni šov
Scene ne bo, vsaj v teatralnem pomenu ne, bo pa tista, ki jo bodo naredile živali – narcisoidni biki Muro, Sisko in Rujko, mati krava, ki bolj kot vse na svetu želi svoje bikce videti v bikoborbski areni smrti, navijačice kure in drugi ljudje. Pardon, živali, ki so za slavo pripravljene narediti vse. Bodo pa kostumi čisto človeški, skozi igro bodo v gledalčevih očeh dobili povsem živalsko podobo.

Farma, ki s povzpetništvom nekaterih in voajerstvom preostalih bolj kot na navadno kmetijo spominja na tisto pisano z veliko začetnico, torej resničnostni šov, bo po besedah režiserja Jaše Jamnika postregla z mojstrsko speto poezijo in konglomeratom kritike družbe, sarkazma, finančne požrešnosti, (ne)ambicioznosti, slave in sprijaznjenosti s samim seboj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.