Magazin
35 ogledov

Obama je odličen pisatelj

Beseda je nanesla tudi na Obamovo življenjsko ogroženost, doslej je namreč ni do Žurnal24 main
Barack Obama ne velja le za perspektivnega politika, temveč tudi za dobrega pisatelja. Pri nas so predstavili že njegovo drugo knjigo.
 
 

Barack Obama je, tako kot je predstavljen v tej knjigi, dober in optimističen obet za ZDA in za človeštvo. Želel bi, da to prepoznajo tudi ameriški volilci.

Milan Kučan v uvodu h knjigi

 
Pri založbi Sanje so danes v zbirki Dokumenta predstavili knjigo Pogum za upanje s podnaslovom Misli o obnovi ameriškega sna predsedniškega kandidata Baracka Obame. Poleg omenjene je Obama napisal še Sanje mojega očeta.

Knjiga Pogum za upanje je izšla še pred uradno Obamovo kandidaturo za predsednika, a so v njej zbrane nekatere temeljne misli in vizije, za katere se zavzema demokratski kandidat. Na predstavitvi sta gosta profesor Bogomil Ferfila in glasbenik Chris Eckman poudarila, da skoraj več ne dvomita v Obamovo zmago, poleg tega je po njunem mnenju odličen pisatelj.

"Obama deluje nadstrankarsko"

Ferfila čar Obamove politike prepoznava v zmožnosti, da stopi v čevlje drugega in ga poskuša razumeti kot človeka, nenazadnje tudi Busha. Hkrati njegov program ni tako zelo v navzkrižju z republikanskim. Zavzema se za dosmrtno kazen in ves čas poudarja verske vrednote, toda kljub temu je liberalec, ali bolje, deluje nadstrankarsko.

Eckman je dejal, da mu je knjigo Pogum za upanje podaril oče, sicer zavzeti republikanec. Toda zavedati se je potrebno, da Obama ni misija, gre za odličnega politika z zelo privlačno osebno zgodbo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.