Magazin
24 ogledov

Obiščite Božično vas

punčka Shutterstock
Obiščite čarobno Božično vas ob Šmartinskem jezeru pri Celju.

Za vse, ki si “drznejo zajadrati na krilih domišljije in vstopiti v svet pravljic”, so od prihodnjega četrtka v gozdičku Zelen'dol ob Šmartinskem jezeru za devet dni odprta vrata Božične vasi. To sestavljajo tri lesene hišice z odprtim ognjiščem, v katerih se bodo predvsem otroci razveselili Sneguljčice, Snežne kraljice in Božička.

S palčkom do Božička

Gostoljubna Sneguljčica bo obiskovalcem v svoji hišici postregla z doma pečenimi piškoti in čudežnim napitkom z vonjem po cimetu, Snežna kraljica pa bo v zavetju svoje hiše gostom poklonila ščepec kuhanega snega, ki ga bodo lahko ohlajenega v papirnati vrečki odnesli domov. “V zadnji hišici, do katere bo otroke in otroke po srcu pospremil palček Pomagalček, pa bo sedel dobrodušni belobradi mož po imenu Božiček, ki je iz daljne Laponske pripotoval le z enim namenom – da se iz oči v oči sreča z otroki, ki živijo v Sloveniji,” je pojasnila predstavnica organizatorja Zvezda G. Novljan. Če ne bo snega, je ne skrbi: “Zaradi pravljičnosti je sneg vsekakor pika na i, vendar vreme ne sme biti gospodar našega razpoloženja. Sneg si lahko, tako kot pravljičar napiše pravljico, naslikamo v svoji domišljiji.

Preplesali boste pol sveta

Na dan odprtja bo božična tržnica, ujeta med gozdnimi drevesi, ponujala rokodelske izdelke in praznične dobrote, 28. decembra pa pripravljajo mini disko pod zvezdami, razigrano plesno animacijo, med katero bodo otroci “prepotovali pol sveta”. Za otroke do 12 let je cena obiska Božične vasi osem evrov, v spremstvu enega od staršev pa bodo plačali 15 evrov. Za starejše otroke in odrasle je cena 12 evrov, družinska vstopnica za starše in enega otroka je 20 evrov, za štiričlansko družino pa 25 evrov. Hiške naenkrat sprejmejo največ 12 otrok.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.