Magazin
22 ogledov

Obisk strani bodo zaračunali

Vodilni pri Variety se zavedajo, da bodo izgubili nekatere bralce. (Foto: Variet Žurnal24 main
Ameriška revija Variety, specializirana za področje filma, je sporočila, da bo od danes dalje obiskovanje njene spletne strani plačljivo, le naročniki spletne in tiskane revije bodo imeli brezplačen dostop do spletnih vsebin.

Predstavniki revije so pojasnili, da bodo bralci, ki niso naročniki, lahko dostopali samo še do petih strani v enem mesecu.

Direktor Varietyja Neil Stiles se zaveda, da se bo število uporabnikov zmanjšalo. "Število naključnih obiskovalcev Varietyja bo upadlo, vsi ostali, ki bodo zvesto obiskovali naše strani, pa bodo naše stalne stranke," predvideva Stiles. "In to je naše ciljno bralstvo, ki ga želimo doseči."

Pri Varietyju, ki je v lasti Reed Elsevier Group, so še razložili, da domače spletne strani Variety.com z naslovi, kratkimi vsebinami člankov in brskalnikom z uvedbo plačljivosti ne bodo spremenili.

Številni časniki z uvedbo plačljivosti čakajo, saj jih je strah, da bi njihove bralce takšna poteza odvrnila in preusmerila na prosto dostopne internetne strani, sami pa bi utrpeli še večjo izgubo sredstev od oglaševanja.

Izdajatelji ameriških časnikov in revij bijejo bitko na nož zaradi upadanja prihodkov od oglaševanja, naklad in prosto dostopnih informacij na internetu, zato je v obtoku razmislek, ali začeti zaračunavati storitve bralcem na spletu.

The Wall Street Journal je ta čas edini med velikimi ameriškimi časniki, ki zaračunava spletnim bralcem, predsednik News Corporation Rupert Murdoch pa je te dni prav tako napovedal, da bo za branje vseh medijev v njegovi lasti prek spleta treba plačevati.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.