Magazin
12 ogledov

Oblecite jih v faktor

Varno na sonce! (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Otroke lahko pred opeklinami to poletje zavarujete z zaščitnimi oblačili.

Tudi na slovenskem trgu je na voljo vse več poletnih otroških oblačil z UV-zaščito. Ta ponujajo brezskrbno zabavo na plaži ali ob bazenu tudi tistim z najobčutljivejšo kožo, saj zadržijo več kot 90 odstotkov sončnih žarkov in tako preprečijo opekline.

Ni vsak klobuk enak. Poleg običajnih bombažnih ali platnenih klobučkov so za otroke na voljo tudi taki, ki poleg sence ponujajo še UV-zaščito. Ti z gotovostjo poskrbijo za zaščito tudi na lasišču, kjer kreme nanesete le s težavo.

Preoblačenje ni potrebno
Oblačila so oblikovana tako, da zaščitijo vse najbolj izpostavljene dele kože in so obenem zaradi zanimivih barv in potiskov všeč tudi otrokom. Najmanjše številke so primerne že za enoletne malčke. Prednost oblačil je tudi to, da se po kopanju hitro posušijo in jih zato ni treba preoblačiti, večinoma pa so dovolj oprijeta, da vanje ne zaidejo kamenčki ali pesek. Zaradi trpežnih sintetičnih materialov oblačila kljub soli in soncu dolgo obdržijo svojo obliko in barvo. Najbrž jih boste zamenjali šele, ko jih bo vaš otrok prerasel.

Rešitev za alergike
Zaščita v obliki tekstila pride zelo prav v primeru alergij na kreme ali sestavine v njih, saj jih v tem primeru ni treba uporabljati. Z oblačili prekrita koža že ima najvišjo možno zaščito, vendar ob tem ne pozabite na tistih nekaj kvadratnih centimetrov kože, ki so soncu kljub temu izpostavljeni – roke, stopala in seveda obraz.

50 ali več je faktor zaščite, ki ga zagotavljajo ta posebna oblačila.

Investicija se izplača
Cene zaščitnih oblačil so nekoliko višje od cen navadnih kopalk, vendar se vam investicija izplača, saj ne boste več potrebovali krem z zaščitnim faktorjem in več parov kopalk za preoblačenje. Brezskrbnost, saj je vaš otrok vedno varen pred opeklinami, pa je najbrž neprecenljiva.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.