Magazin
1 ogledov

Ocenite ponudbo za delo

Izberite pravo in poskočite od veselja! Žurnal24 main
Zadnje mesece ste preživeli ob pisanju prošenj za delo in na razgovorih. Končno se vam je ponudilo kar nekaj ponudb za delovno mesto. Že veste, kako boste izbrali najboljšo?

Kaj se vam zdi najpomembnejša stvar, ki jo pri ponudbi ne smete spregledati? Je to za vas plača, zdravstveno zavarovanje in socialna varnost ali pa so to prosti dnevi? Morda vam največ od vsega pomeni dober kolektiv in solidno delo v ekipi? Če mislite, da bi bila ponudba za delo lahko boljša, potem se poskusite dogovoriti za več prostega časa ali vsaj za bolj prilagodljiv urnik.

Plača
Če vam služba ne nudi dovolj zadovoljstva, potem tudi še tako visoka plača ne more zadovoljiti vseh vaših pričakovanj. Čeprav je znesek na koncu meseca eden od pomembnejših dejavnikov, morate biti pazljivi, ko se dogovarjate zanj. Morate vedeti, kako se cenite in pod kakšno ceno ne greste.

Delovno okolje
Vsako okolje je drugačno in vsakega boste občutili nekoliko drugače. Nekatera so napeta, spet druga prijazna in odprta, tretja pa delovna in tiha. Sodeč po nekaterih raziskavah, ki so jih opravili, je delovno vzdušje na drugem mestu dejavnikov, na osnovi katerih se ljudje odločajo za delo. Zato je zelo pomembno, da delate v okolju, ki vam je všeč in v katerem se dobro počutite. Če boste imeli torej na mizi dve ali tri ponudbe za delo, potem je okolje vsekakor pomemben dejavnik, ki vam bo pomagal pri odločitvi. Seveda se morate prej pozanimati o kolektivu, saj se vam lahko zgodi, da bo na koncu slika povsem drugačna, kot ste si jo ustvarili na začetku.

Korporacijska kultura podjetja
Korporacijska kultura je po svoji definiciji tista, ki združuje obnašanje, vrednote, cilje in naloge določenega podjetja ali korporacije. Zato mora biti tudi ta faktor za vas pri odločitvi zelo pomemben. Se lahko poistovetite nalogami in cilji, ki jih ima podjetje, v katerega vstopate? Potem je verjetno ponudba prava za vas. V nasprotnem primeru, če se ne strinjate povsem z njihovo politiko, pa je bolje, da takega dela ne sprejmete, saj se boste z njim zelo težko poistovetili. Delo pozno v noč vam lahko povzroča velike preglavice, če ga niste vajeni. Prav tako boste težko delali v podjetju, za katerega veste, da svoje proizvode testira na živalih, vi pa ste velik ljubitelj živali. Zato še enkrat pomislite, ali se filozofija podjetja ujema z vašo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.