Magazin
24 ogledov

Od ledenih do živih

Tudi letos si lahko tradicionalno uprizoritev Božične tradicije ogledate skozi p Žurnal24 main
V Mojstrani ledene, v postojnskem podzemlju in v Peklu žive, v Mariboru z rimskimi vojaki.

Skoraj tisočletno tradicijo uprizarjanja Jezusovega rojstva, ki izvira iz Italije, si lahko na različnih krajih ogledate tudi v Sloveniji. Zgodbo božične noči že več kot dve desetletji uprizarjajo v Postojnski jami. Obiskovalci si boste tudi letos svetopisemske prizore od Marijinega oznanjenja do prihoda svetih treh kraljev lahko ogledali ob sprehodu skozi postojnsko podzemlje. Za večjo avtentičnost uprizoritve bo poleg intimne osvetlitve jame poskrbel otroški pevski zbor. Zaradi velikega zanimanja svetujejo predčasno rezervacijo. Podzemne žive jaslice pa pripravljajo tudi v jami Pekel.

Primerjava cen:
Postonjska jama: odrasli 16 EUR, otroci od 5 do 14 let 9 EUR
Jama pekel: odrasli 6 EUR, otroci od 6 do 14 let 1 EUR
Mojstrana: odrasli 10 EUR, otroci od 6 let 7 EUR
Maribor: odrasli 7 EUR, otroci 4 EUR
Ledene jaslice z ovčkami
Triindvajset igralcev, domačinov iz Dovjega in Mojstrane, bo jaslice obiskovalcem predstavilo v umetnih ledenih slapovih v soseski Mlačca – Mojstrana. Ledene jaslice bodo popestrile žive ovčke, vodomet in pirotehnika. V Mariboru že drugo leto zapored pripravljajo jaslice v osvetljenem okolju botaničnega vrta fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede. Poleg tradicionalnih svetopisemskih likov organizatorji letos obljubljajo veličastnejše kostume in rekvizite ter rimske vojake.

Vstopnice lahko v predprodaji kupite po polovični ceni. Žive jaslice pa si lahko ogledate tudi v Ligojni in Studenicah, kjer na Starem gradu pripravljajo že 12. uprizoritev svetega večera. Po besedah organizatorjev bo nastopilo prek sto igralcev in 50 živali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.