Magazin > Odnosi in prosti čas
97 ogledov

10 stvari, ki jih matere nikoli ne bi priznale

mati mama otrok veselje sreča plaža morje Shutterstock
Blogerka Natasha Craig je sestavila seznam stvari, ki jih matere svojim otrokom ne bi nikoli priznale.

1. Zaradi tebe je jokala … Velikokrat.
Jokala je, ko je izvedela, da je noseča. Jokala je, ko si prišel na svet. Jokala je, ko te je prvič pestovala. Jokala je od veselja, strahu in skrbi. Jokala je, ker te ima rada. Občutila je tvojo bolečino, srečo in te občutke je s tabo delila, pa če si to opazil ali ne.

2. Želela si je zadnjega kosa pite.
Ko pa je videla tvoje velike oči in kako si si z jezikom obliznil ustnice, ga ni mogla pojesti. Vedela je, da bo bolj srečna, če bo tvoj trebušček poln.

3. Bolelo je.
Bolelo je, ko si jo vlekel za lase, ko si jo zgrabil z ostri nohtki, ki jih ni bilo mogoče odrezati, ko si jo ugriznil, medtem ko te je dojila. Poškodoval si njena rebra, ko si jo v trebuhu brcnil. Devet mesecev si raztegoval njen trebuh. Bolelo jo je, ko si prihajal na svet.

4. Živela je v strahu.
Zate jo skrbi že od tvojega spočetja. /.../ Prestrašila se je, ko si naredil svoje prve korake. Bedela je, dokler nisi prišel domov, in zgodaj vstajala, da bi te pospremila v šolo.

5. Zaveda se, da ni popolna.
Je svoj največji kritik. Pozna svoje napake in zaradi njih se sovraži. Kadar gre zate, tudi do sebe ne pozna usmiljenja. Hotela je biti popolna mama, a ker je tudi sama le človek, je delala napake. Verjetno si še vedno ni oprostila. Želi se, da bi se lahko vrnila v preteklost in stvari naredila drugače, a tega ne more. Bodi prijazen in vedi, da je dala vse od sebe.

6. Gledala te je, medtem ko si spal.
Bile so noči, ko je bedela do tretje ure zjutraj in molila, da bi čim prej zaspal. Njene veke so bile težke, ko ti je pela uspavanko in prosila: "Prosim, prosim zaspi."  Ko si zaspal, se je ulegla in njena utrujenost je v hipu izginila, ko je gledala tvoj popoln obraz in ob tem občutila neverjetno ljubezen, čeprav so jo bolele roke in oči.

7. Nosila te je več kot devet mesecev.
To si potreboval, zato je to storila. Naučila se pospravljati, jesti in spati s tabo v naročju, saj drugače mnogokrat ni šlo. Njene roke so postajale vedno bolj utrujene, bolel jo je hrbet, a te je kljub temu držala, ker si si želel njene bližine. Privila te je k sebi, te ljubila, te poljubila in se s tabo igrala. V njenem objemu si bil srečen.

8. Vsakič, ko si zajokal, si ji strl srce.
Zanjo ni bilo hujšega zvoka od tvojega joka. Zanjo ni bilo hujšega pogleda kot pogled na solze, ki so ti polzele po obrazu. Storila je vse, kar je bilo v njeni moči, da bi nehal jokati. Če ji to ni uspelo, se je njeno srce zlomilo.

9. Vedno si bil na prvem mestu.
Bila je brez hrane, tuša in spanja. Tvoje potrebe so bile vedno pred njenimi.

10. Vse bi še enkrat prestala.
Biti mama je ena najtežjih nalog na svetu. Včasih te ta vlogo lahko pripelje do roba zmožnosti. Jokaš, boli te, poskušaš, delaš in se učiš. Obenem pa občutiš neverjetno veselje in ljubezen. Kljub bolečini, žalosti, neprespanih nočeh in zgodnjih urah, bi tvoja mama vse še enkrat prestala, ker si tega vreden. Ko boste naslednjič videli svojo mamo, se ji zahvalite. Povejte ji, da jo imate radi. Teh besed se namreč nikoli ne bo naveličala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.