Magazin > Odnosi in prosti čas
101 ogledov

10 trikov za gospodinje

gospodinja, čiščenje Profimedias
Čista okna in svetleče pohištvo, in to brez kemičnih sredstev in za malo denarja? Izdali vam bomo, kako.

Čisti lonci
Se je v vaših loncih nabral vodni kamen? Vanj vrzite za dve pesti krompirjevih olupkov in zavrite vodo.

Čista okna
Ste vedeli, da boste mušje kakce z okna najlažje odstranili s čebulo? Kako? Svežo čebulo prerežite in z eno polovico podrgnite okna. Nato jih operite še z vodo.

Čisto vrtno pohištvo
Recept za idealno čistilo: sok dveh limon pomešajte z enim decilitrom olivnega olja. Mešanico nato zlijte v liter vode. Pohištvo se bo svetilo kot novo.

Čista srebrnina
V lonec položite alufolijo, nato vanj vlijte vrelo vodo, ki ji dodate tri žličke soli. Položite srebrnino v vodo in jo namakajte približno 30 minut. Nato pribor dobro sperite in obrišite.

Čista mikrovalovka
Limono narežite na rezine in jih dajte v skledo vode. Skledo položite v mikrovalovko in pri največji moči segrevajte 10 minut. Maščobo boste nato z lahkoto obrisali.

Plesen
V lekarni kupite izopril alkohol, ki ga nanesete na krpo, s katero nato s stene postrgate plesen.

Čist odtok
Vrečko pecilnega praška zmešajte s kisom (približno pol kozarca) in mešanico zlijte v odtok ter ga zamašite. Pustite delovati eno uro, nato pa dobro izperite z vročo vodo.

Svetleča posoda
Namesto sredstva za izpiranje lahko uporabite sok dveh ali treh limon. Limona posode ne bo le lepo očistila, ampak tudi odišavila.

Nerjaveče jeklo
Kuhinjske aparate iz nerjavečega jekla, kot je na primer napa, je najbolje očistiti z vodo in detergentom. Na koncu aparate obrišite še z oljnimi robčki za otroke, da se bodo svetili.

Svetleče fuge
Porjavele fuge obrišite z mešanico vode in pecilnega praška. Zmes stresite na fuge in jih zdrgnite s krtačo. Počakajte eno uro, nato fuge sperite z vodo. Namesto pecilnega praška lahko uporabite sodo bikarbono, za katero mnogi pravijo, da je čudežna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.