Magazin > Odnosi in prosti čas
2221 ogledov

3 znaki, da se prepiramo s psihopatom

ločitev, spor, prepir Profimedias
Psihopati naj bi sestavljali kar cel odstotek svetovne populacije. In nasprotno od prepričanja mnogih, večina ni serijskih morilcev, ampak se skrivajo v ljudeh, ki nas obkrožajo na vsakodnevni ravni.

Jackson Mackenzie je oseba, ki želi pomagati milijonom zlorabljenim s strani psihopatov na meseči ravni, zato se je odločil soustanoviti spletno podporno skupnost PsychopathFree.com. Meni, da so psihopati "manipulativne osebe, ki namenoma povzročajo škodo drugim, brez kakršnega koli občutka obžalovanja ali odgovornosti." Psihopati so po njegovem mnenju "družbeni kameleoni, ki se lahko prilagodijo vsaki situaciji."

Znaki, da ste se znašli v prepiru s psihopatom, so tako po mnenju Mackenzieja sledeči:

1.  Psihopat bo iz vas potegnil najslabše

Ko se bo psihopat počutil ogroženega ali zdolgočasenega, meni Mackenzie, bo pokazal tiste resnično prave barve. Iz očarljivca se bo prelevil v prepirljivca in vas napadel z argumenti, ki jih niste doživeli še nikoli do sedaj. Argument, ki ga bo imel psihopat, se bo nanašal na nekaj, kar ste vi naredili neustrezno, a kmalu boste ugotovili, da gre pri tem za njegovo lastno obrambo. Pri tem se bo večkrat poslužil metod čustvenega izsiljevanja.

2.  Prežet z laganjem in izgovori

Dejanja psihopatov se nikoli ne ujemajo z njihovimi besedami. Lažejo glede na dano situacijo - če želijo narediti dober vtis, je resničnosti treba pridati nekaj izmišljenih podrobnosti, če vam želijo postreči z izgovorom, pa ni nujno, da bo v njem kanček resničnosti.

3.  Ton njegovega glasu je pokroviteljski

Psihopati vas poskušajo degradirati z namenom, da bodo sami izpadli boljše. V njihovem tonu glasu je čutiti zasmehovanje. Ko boste iz sebe končno dali neke vrste emocionalno reakcijo, vam bodo z mirnim in pokroviteljskim glasom priporočili, da se umirite. Tak pogovor ne bo peljal nikamor – izključno v to, da vam bodo popili do zadnjega kančka energije. Na vas pa je, ali boste še vedno vztrajali v takem odnosu ...

Komentarjev 2
  • izRODEk 16:32 31.januar 2016.

    IJJ? :)

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 21:59 30.januar 2016.

    Vse lepo in prav ampak pri 1. Možno da argumenti nepristransko držijo in 2. Mnogi se ne zavedajo resničnosti do malih podrobnosti in ospominijo olepšano resničnost. Naloga možganov je da je vedno človek sam zase prikazan tako da ima prav. ...prikaži več In zato izpusti podrobnosti ki bi lahko oškodovale samozavest človeka. Če te podrobnosti postaviš pred nos človeka jih bo mnogokrat zanikal in bo tudi čutil da ima prav pa čeprav temu ni nujno tako. Psihopat je enostavno tisti ki pretirava pri tem argumentiranju preko meja. Je pa res da če je tvoja obramba argumentacija človeka ki te argumentira, potem verjetno noben ne bo odnehal in sta psihopata oba.