Magazin > Odnosi in prosti čas
224 ogledov

3 znaki, da z nami nekdo manipulira

par Shutterstock
Bodite pozorni na rdeči alarm, da nekdo poskuša manipulirati z nami in nas morda brez našega popolnega zavedanja vrti okoli prsta …

Manipulacija se lahko odvija v vseh tipih razmerja, od partnerskega in družinskega do tesno prijateljskega ali poslovnega. Ne pristanite na to, da boste emocionalna igračka tovrstnih manipulatorjev. In kateri so tisti znaki, ki kažejo na resnično rdeči alarm, da ima nekdo manipulatorske tendence?

1. Imajo zgodovino manipuliranja drugih

Zaznavate, da se pri njih skriva zgodovina manipuliranja z drugimi? Imajo na splošno negativen odnos do vsega okoli sebe? Ali je njihov prostočasni konjiček obrekovanje drugih? Ali v prvi vrsti izžarevajo večinoma individualistični tip vedenja? Se obnašajo popolnoma egoistično in mislijo, da so pametnejši od drugih? Če večino omenjenega opazite pri določenem posamezniku, bodite v odnosu z njim oz. njo zelo previdni. 

2. Igrajo se z našimi čustvi

Manipulatorji nas poskušajo pridobiti s sladkim govorjenjem in neiskrenim občutkom zainteresiranosti. Na tak način gradijo zaupanje in formirajo vez, ki jim bo kasneje koristila. Vse pa se odvija v smeri njihovih želja in interesov.

3. Hitro postanejo nestrpni in nas prikažejo kot slabe osebe

Izžarevanje nestrpnega vedenja v skrajni obliki se lahko večkrat povezuje s cilji posameznika. Taki invividuumi si želijo ves čas biti v središču pozornosti in ko jim poveste, da določen dan pač nimate časa, povsem padejo iz svojih tirnic. Njihovo omenjeno vedenje bo hitro vodilo v pretanjeno manipulacijo. V primeru, da si ne boste takoj, ko bodo manipulatorji to zahtevali, vzeli svojega časa in energije za njih, boste prikazani kot slabe osebe. Pri takih osebah boste na koncu lahko še dejansko verjeli, da počnete nekaj narobe, zato pazljivo! Ko tovrstni primerki nimajo nadzora nad situacijo, lahko postanejo agresivni, invazivni in frustrirani. Najboljši način, ki ga lahko uberete, je ta, da ste vljudni, a obenem izjemno direktni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.