Magazin > Odnosi in prosti čas
37 ogledov

5 korakov do organiziranega življenja

planer zvezek telefon mobilnik Profimedias
Ne dovolite, da vas neorganiziranost zaobjame. V petih korakih prevzemite nazaj kontrolo nad svojim življenjem.

V hitrem tempu življenja se nam kaj hitro zgodi, da nam stvari uhajajo izpod nadzora. Pozabimo na dogodke, obletnice, praznovanja. Ne dvignemo pošte, zamudimo z vračilom knjig v knjižnico. Z organiziranim pristopom, ki od vas zahteva, da sledite petim preprostim pravilom, lahko temu naredite enkrat za vselej konec. 

Vodite planer.
Odločitev, ali bo v papirnati ali elektronski obliki, je vaša, saj imata oba enako funkcijo. 

Vse si zapišite.
Naj bo še tako majhna stvar, zapišite si jo, saj tako ne bo šla mimo vas. Poleg tega boste imeli boljši pregled nad tem, kaj vse vas čaka v posameznem dnevu. 

Postavite si prioritete. 
Sestavite seznam stvari, ki bi jih na dolgi rok radi naredili. Seznam vodite ločeno od dnevnega urnika in jih vanj vključite, ko je to mogoče. 

Prosite za pomoč.
Če potrebujete pomoč in jo lahko dobite, jo izkoristite. Nadzor nad izvedbo stvari si lahko zagotovite tudi drugače. Če že na začetku podate natančna navodila, je možnost, da se bo stvar na koncu izjalovila, manjša. 

Načrtujte prosti čas.
Na vašem urniku mora biti tudi kategorija prosti čas. Ta je ključnega pomena, saj boste brez tega pregoreli in ne boste izpolnili vsega, kar ste si zadali. Razmislite, kaj vam napolni baterije. Ob vsem tem pa ne pozabite verjeti vase.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.