Magazin > Odnosi in prosti čas
274 ogledov

5 primerov, v katerih se zateči k samozadovoljevanju

ženska hlačke spodnje perilo Shutterstock
Masturbiranje zmanjšuje stres, tesnobo in sprošča kortizol. Ko se znajdete v naslednjih situacijah, je prav to mogoče rešitev za vaš problem.

Po slabem dnevu. Zakonska in družinska terapevtka Arlene Krieger meni, da je to idealna priložnost za sproščanje endorfinov. "Samozadovoljevanje je eden najlažjih načinov za sproščanje po stresni izkušnji," pravi Kriegerjeva. Z njo se strinja tudi svetovalka za odnose in seksologinja Jane Greer. "Sprostite  se in razmišljajte o stvareh, ki so vam privlačne."

Takoj zjutraj. Če se zbudite tečni in utrujeni je jutro najboljši čas za samozadovoljevanje. "Nastavite si alarm tako, da boste imeli petnajst minut časa, da boste poskrbeli zase. Začnite dan dobre volje," svetuje Kriegerjeva. 

Ko partner spi, vi pa ste vzburjeni. "Poskrbite tudi sami za svoje potrebe," svetuje Greerjeva. Naj se vaša spolnost ne vrti zgolj okoli vašega partnerja.

Po seksu brez orgazma. Naj vas filmi ne zavedejo. Ni nujno, da vsakič ko seksate, doživite orgazem. Če njemu pride prej kot vam, to lahko ubije vaše razpoloženje. "V takih primerih ljudem svetujem, naj se samozadovoljujejo pred partnerjem," razkriva Kriegerjeva. Ob tem dodaja, da je treba partnerja povabiti, naj se vam pridruži. 

Ko se pobirate po razhodu. Konec razmerja ne sme pomeniti začetek suše na področju seksa. "Obdobje po koncu zveze je idealen čas, da spoznate, kako radi imate sebe," poudarja Kriegerjeva. Vaše telo je navajeno rednih spolnih odnosov, zato ga ne pustite na cedilu. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.