Magazin > Odnosi in prosti čas
105 ogledov

Alarmantni znaki v razmerju

par, razmerje, ljubezen Shutterstock
Ali razmerje še vedno plava na površini, globine pa se nahajajo nekje na varni distanci? Imate občutek, da v odnosu prihaja do pogoste rabe toksičnega jezika, ob čemer občutite pomanjkanje senzitivnosti s strani vašega partnerja oziroma partnerice?

1. Seznam, kaj je pri partnerju pomembno in čemu se je potrebno izogniti

Vsekakor je izjemnega pomena pri sebi identificirati vrednote, ki se nam zdijo pomembne, prav tako pa ozavestiti tudi to, česa si pri svojem partnerju želimo in česa ne. Vendar pazljivo pri preveč ostrem seznamu postavljenih želja za svojega potencialnega 'idealnega partnerja', saj tak obstaja samo v vaši domišljiji. Zanašanje na sezname je namreč lahko napaka epskih razsežnosti.

2. Površinska razmerja namesto globokih

Katere so tiste kvalitete, ki vodijo v dolgoročno razmerje? Preprostega odgovora na to ni, je pa dejstvo, da je v odnosu potreben določen čas za razvoj globoke povezanosti med dvema indvividuuma. Nestrpni vzgibi strastnih ljubezni skoraj nikoli ne trajajo večno, se pa lahko spremenijo v dolgoročno romanco v primeru, če se oba partnerja naučita umiriti in drug drugega videti z avtentičnimi očmi. Najpomembnejše karakteristike pri tem so vsekakor: lojalnost, spoštovanje, avtentični pogovori in potrpljenje.

3. Toksičen jezik in pomanjkanje senzitivnosti

Problem v razmerju brez dvoma predstavlja toksičen jezik in poniževanje osebe poleg vas, kar vodi do tega, da ljubezen počasi zamre. K temu pa v veliki meri lahko pripomoreta tudi previsoka stopnja kritičnosti in kontinuiranih sodb. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.