Magazin > Odnosi in prosti čas
167 ogledov

Astrološko znamenje, ki največkrat igra vlogo žrtve

astrologija Shutterstock
Kateremu astrološkemu znamenju se pripisuje, da najbolj pogosto zapade v vlogo žrtve?

Odgovor je Ribi. Znamenje, ki sicer skupaj z Rakom in Škorpijonom spada v astrološki vodni trojček, zelo pogosto igra vlogo žrtve. V večini primerov so drugi krivi za vse tegobe dneva in noči, pripadniki tega znamenja pa so mučeniki najvišje stopnje.

Mučeništvo, ki ga zaznamuje vloga žrtve

Posamezniki, ki imajo v natalni astrološki karti poudarjeno znamenje Ribi – bodisi Sonce bodisi ascendent bodisi Luno, so občutljivi posamezniki z visoko stopnjo domišljije, saj je vladar omenjenega znamenja planet Neptun. 'Ribji posamezniki' so lahko obdani z avro mistike, a hkrati tudi neodločnosti.

Ko nam uspe priti v stik s spiritualno energijo Neptuna, lahko izkusimo visoko stopnjo sočutja, lepote in božanskosti. To so brez dvoma pozitivne značilnosti tega znamenja, pri čemer drugo plat predstavljata neodločnost in mučeništvo, ki ga zaznamuje kontinuirana vloga žrtve ('nobeden me ne mara', 'vsega so krivi drugi', 'vse je grozno'). V to vlogo se ribji posamezniki vživijo do take mere, da jih je potrebno večkrat postaviti v okvire realnosti in jim lansirati zavedanje, da so v prvi vrsti sami odgovorni za svoje življenje in krivde za vse svoje resnične ali namišljene tegobe ne morejo kar vsepovprek valiti na ljudi okoli sebe.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.