Magazin > Odnosi in prosti čas
94 ogledov

Bizarna wellness doživetja

Masaža s kačami, kopeli v pivu ali vinu … Če nimate predsodkov, naslednjič obiščite enega od naštetih wellness centrov.

Masaža s kačami
Bali Heritage Reflexology and Spa ponuja masažo s kačami. Kar se sliši kot adrenalinsko doživetje, naj bi bilo v resnici pravi balzam za telo in dušo – če se seveda ne bojite kač. Masažo izvajajo pitoni, ki s stiskanjem delov telesa sproščajo napetosti. Živalim, preden jih spustijo nad ljudi, z lepilnim trakom zaprejo gobce. Njihov ugriz je, čeprav ni strupen, namreč zelo boleč.

kopel v pivu | Avtor: www.pivnilazne-kv.cz www.pivnilazne-kv.cz

Kopel v pivu
Že naša babica je vedela, da je pivo dobro za lase. Čehi pa menijo, da ima tudi mnogo pozitivnih učinkov na telo, zato so odprli wellness center, ki ponuja kopeli v pivu. "Hmelj osveži telo in odpira kožne pore, pivski kvas pa z vitaminom B in encimi pospešuje regeneracijo kože,“ piše na njihovi spletni strani. Pa na zdravje!
kopel | Avtor: Profimedias Profimedias

Kopel v vinu
Če niste ljubitelji piva, se lahko potopite v rdeče vino, in sicer v centru Spa-Park Kowakien Yunessun na Japonskem. To pa še ni vse. V omenjenem parku se lahko okopate tudi v kavi, zelenem čaju in sakeju.

Masaža s kaktusi
Na srečo pri tej masaži uporabljajo liste kaktusa in ne njegovih bodic. V slovitem počitniškem letovišču Four Seasons Resort Punta Mita v Mehike liste najprej namočijo v tekilo, da bi se med masažo sprostilo še več blagodejnih učinkov.

Kaviar
V luksuznem hotelu Rome Cavalieri si lahko privoščite masko (tudi za celo telo) iz kaviarja, ki naj bi pomladila in učvrstila kožo.
podvodni spa | Avtor: Profimedias Profimedias

Podvodno doživetje
Na Maldivih, v letovišču Huvafen Fushi, lahko med masažo uživate v pogledu na prebivalce indijskega oceana.

V Kaliforniji prisegajo na blato
V centru Ojai v Kaliforniji so prepričani, da je obmetavanje z blatom med meditacijo najboljši način sproščanja. Pri tem je zelo pomembno, da si sodelujoči nato pomagajo pri umivanju, kar naj bi simboliziralo notranji proces očiščenja. Ritual so si menda izmislili staroselci.
Aquacity | Avtor: Profimedias Profimedias
 
Uživanje na -120 stopinj
Za lepoto je treba potrpeti. Tega se držijo tudi v vodnem parku Aquacity v slovaškem Popradu, kjer izvajajo krioterapijo. Goste pod zdravniškim nadzorom zaprejo v komoro, kjer je -120 stopinj. "Ekstremno nizke temperature stimulirajo živčne kočniče,“ pravijo v parku in dodajajo, da terapija spodbudi tudi presnovo in proizvodnjo hormonov. Na to terapijo menda prisega celo Cristiano Ronaldo.

Sperma v laseh
V Londonu, v salonu Hari's, si lahko za 130 evrov privoščite prav posebno kuro za lase – masko iz bikove sperme, ki ji pravijo tudi viagra za lase.

Maska iz ptičjih kakcev
Na Havajih (Diamond Hawaii Resort & Spa) pa ponujajo masko, za katero potrebujejo slavčeve iztrebke. Kakci omenjenega ptiča namreč vsebujejo encimi, ki poživijo kožo in odpravljajo kožne nepravilnosti in poškodbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.