Magazin > Odnosi in prosti čas
151 ogledov

Božični sejmi, ki ne bodo razočarali

Baden-Baden, božični sejem
1/17
Trivago
Duh veselega decembra se vztrajno širi med ljudmi, k čemur pripomorejo tudi tradicionalni božični sejmi. Predstavljamo vam šest destinacij, kjer dobrega vzdušja in kuhanega vina ne bo manjkalo.

Če si želite še dodatno pričarati božično vzdušje, bo obisk katerega od božičnih sejmov idealna odločitev. Trivago je pripravil izbor šestih unikatnih božičnih sejmov, ki nikogar ne pustijo ravnodušnega. 

1. Božični sejem Schwarzwald – Baden-Baden, Nemčija
Božična vasica na obronkih mističnega gozda Schwarzwald vsako leto privabi na tisoče obiskovalcev. Sejem se nahaja globoko v dolini in daje rustikalen občutek svojim obiskovalcem. Sejem ponuja tudi poseben program za otroke, zaradi česar je odlična izbira za družine. 

2. Božični sejem na jezeru – Miljsko jezero, Avstrija
Eno uro severno od Beljaka se nahaja Miljsko jezero, skrito visoko v Alpah. Jezero je obkroženo z visokimi zasneženimi gorami in zaradi svoje strme obale jezero spominja na fjord. Sejem se nahaja na pomolu nad jezerom in ponuja intimno praznično vzdušje s samo peščico stojnic. Ob kozarcu kuhanega vina obiskovalci lahko uživajo v odsevu božičnih lučk na vodi.

3. Božični sejem v jami – Valkenburg aan de Geul, Nizozemska
Valkenburg je živahno mesto blizu Masstricht, ki ga pogosto predstavljajo kot skriti dragulj Nizozemske. Gre za enega najstarejših podzemnih sejmov v Evropi. Nahaja se v jami Velvet, ki je skrita pod gradom Valkenburg. Jama se lahko pohvali s  kapelo iz 18. stoletja, ki je obdana z impresivnimi freskami in skulpturami ter ustvarja edinstveno praznično vzdušje v intimnem okolju. Valkenburg ima tudi božično parado, ki gre skozi mesto vsako sredo in soboto zvečer.

4. Božični sejem v parku Tivoli - København, Danska
Zabaviščni park v središču danske prestolnice je v zadnjih 21 letih gostitelj božičnega sejma. Vsako leto od sredine novembra gostje ob prihodu pozdravlja dedek Božiček, pri čem lahko uživajo v vzdušju tradicionalne alpske vasice. Na božičnem sejmu lahko tudi obiščete park jelenov, pevski zbor ter uživate v  praznični hrani in pijači. 

5. Božični sejem na železniški postaji – Zürich, Švica
Eden najbolj znanih božičnih sejmov v Švici poteka na glavni železniški postaji v Zürichu. Na več kot 150 stojnicah lahko poskusite vse božične dobrote. V središču železniške postaje je bogato okrašena novoletna smreka, ki vsako leto privabi na tisoče radovednih gostov. 

6. Božični sejem v vasici Dedka Mraza – Rovaniemi, Finska
Rovaniemi je glavno mesto finske pokrajine Laponske in rojstni kraj Božička. Vasica se nahaja znotraj polarnega kroga in je odprta čez celo leto, pri tem daje obiskovalcem možnost, da uživajo božič v vsakem letnem času. Razstava na prostem se razprostira na več kot 400 kvadratnih metrov. Gostje lahko uživajo v finskih božičnih običajih, medtem ko se bodo otroci zabavali v tovarni igrač. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.