Magazin > Odnosi in prosti čas
166 ogledov

Brezdomci po Sloveniji dobili tople obroke

kralji ulice Pristop
Za vsako cenzuro, ki so jo v kampanji K**c pa 2020! ob slovesu od starega leta zapisali udeleženci kampanje dobrodelnega preklinjanja, je šel 1 evro za pomoč brezdomcem.

Pristop je v Ljubljani, Mariboru in Novem mestu razdelil tople obroke več kot 100 brezdomcem in s tem razdelil del finančnih sredstev, ki so jih zbrali v kampanji dobrodelnega preklinjanja. Za vsako cenzuro, ki so jo v kampanji K**c pa 2020! ob slovesu od starega leta zapisali obiskovalci spletne strani, je šel 1 evro za pomoč brezdomcem. Preostanek sredstev bodo namenili za prenovo čajne kuhinje društva Kraljev ulice. 

kralji ulice | Avtor: Pristop Pristop

Za dobrodelne namene je preklinjalo več kot 1000 Slovenk in Slovencev

Spletno mesto, kamor so s praznično čestitko povabili k preklinjanju, ni imelo samo dobrodelnega namena, ampak je bilo zasnovano tudi kot prostor za sproščanje nakopičenih pritiskov iz leta 2020. Zaradi izjemnega odziva prejemnikov so se na Pristopu, kljub temu da so sredstva za donacijo že zbrali, odločili, da spletno mesto do konca leta odprejo za širšo javnost. Nabralo se je kar 1171 čestitk, ki na humoren način prikazujejo splošno mnenje o preteklem letu. 

Del donacij so namenili za okusno kosilo, ki so ga včeraj z dobrimi željami postregli v treh slovenskih mestih. V Ljubljani, Mariboru in Novem mestu so v sodelovanju z društvi za brezdomce razdelili 5-hodna kosila. Ostala sredstva, ki jih je prinesla kampanja, bodo namenili za spomladansko prenovo dotrajane čajne kuhinje društva Kraljev ulice.

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.