Magazin > Odnosi in prosti čas
25186 ogledov

Če počnete teh 10 stvari, ste problem v odnosu vi

tolazba, zalost, stres, objem razno
Uspešen odnos je rezultat dela in če ste preveč neprilagodljivi, sebični in nesamozavestni, potem niste pripravljeni, da bi bili dober partner. Kako bi se lahko nekdo zanesel na vas, če dajete občutek, da vam je mar samo zase?

V razmerju je včasih težko spoznati lastne napake. Težko si je priznati, da smo mi tisti, ki jih delamo. Veliko bolj enostavno je krivdo prevaliti na partnerja in zaključiti zgodbo brez občutka krivde, kot pa priznati, da smo mi tisti, ki smo napako storili, se opravičiti, popraviti napako in iti dalje.

“Ne morem več, razmerja je konec,” “Zaradi tebe se počutim, kot da se ves čas utapljam,” “Najin odnos je kot naravna katastrofa” in podobne so le nekatere izjave ljudi, ki škodijo razmerju in ga “zastrupljajo”.

Če delate nekaj od spodaj naštetega, potem si morate priznati, da ste vi težava v razmerju. Odločite se, kaj si želite in kako naprej.

1.    Vaš prvi odgovor na vse je 'ne'

Odnosi zahtevajo ne le jemanje, ampak tudi dajanje. Če je vaš privzet odgovor negativen ne glede na okoliščine, je to težava. Ne glede na to, kaj vpraša vaš partner, tudi če je nerazumno, morate biti pripravljeni poslušati in razmisliti.

 Ko nekoga ljubiš, moraš imeti odprt um, in če vaš ni, potem niste realni, vaš partner pa trpi.

2.    Sami sebe sabotirate brez razloga

Pomislite na zadnje mesece in se vprašajte, koliko prepirov je bilo popolnoma nepotrebnih? Če opazite, da se prepirate brez razloga, si vzemite trenutek in razmislite, zakaj jih podpihujete, ali pa se pustite spraviti vanje. Vprašajte se, kaj točno je vaš partner naredil, da se želite prepirati?

Če se samo sabotiraš in povzročaš težave v sicer srečnem razmerju, si ti tisti, ki je tukaj problem.

3.    Partnerju dovolite, da ima vse na svojih ramenih

To velja za vse: delo, vsakodnevne gospodinjske obveznosti in spletno delo. Biti prejemnik je enostavno in morda se sploh zavedate, da ste padli v to vlogo.

 Če samo sedite in prosite svojega partnerja, naj naredi nekaj za vas, skrbi za otroke, napolni hladilnik, plača komunalne storitve in številne druge stvari in vi nikoli ne storite ničesar v zameno, potem niste dober partner. Razmisliti morate, kaj lahko storite za svojega partnerja in vaš odnos. Poskusite narediti nekaj z ljubeznijo in prijaznostjo vsaj enkrat na dan, ne glede na to, ali je le malenkost.

Mladi starši | Avtor: Profimedia Profimedia

4.    Utihnete, namesto da bi govorili o svojih občutkih

Tiho ravnanje s partnerjem vas ne pomiri ali umiri, ampak vas naredi le slabega partnerja. Morda ne želite veliko govoriti ali se odpreti in nekomu dati dostopa do svojih občutkov, upanja in strahov, vendar to ni dobro. Če ste v razmerju, nimate izbire. Ne morete preprosto reči: 'Nočem govoriti o tem.'

Če niste odprti in se izogibate komunikaciji, se večina težav v vašem odnosu skriva v vas. Ignoriranje ne reši ničesar.

5.    Nikoli ne poveste, da vam je žal.

Ključ do ljubezni je, da si lahko priznate, da ste storili napako. Če ne znate prevzeti odgovornosti za svoja dejanja, ste lahko prepričani, da se bo vajin odnos slabo končal.

Zmožnost spodobnega opravičila je znak zrelosti. Če ne morete reči, da vam je žal, morda niste pripravljeni na resno razmerje.

6.    Probleme razlagate prijateljem, namesto da bi jih reševali s partnerjem

Pretvarjanje, da je vse v redu, ko ste s partnerjem, prijateljem, pa za njegovim hrbtom pripovedujete o težavah, pove veliko več o vas kot pa o partenrju.

Predstavljajte si, da oseba, ki jo imate radi, govori slabe stvari o vas. Ali bi ostali v takem razmerju? V določeni meri je tudi pritoževanje prijateljem normalno, toda izpostavljanje prijateljev vaši nakopičeni jezi, ki se je nabirala v vas, je nezdravo in sčasoma zaradi tega lahko izgubite partnerja in prijatelje.

7.    Ustvarjate dramo, ker jo imate radi

 Če ustvarjate težave samo zato, ker imate radi dramo, potem je z vami nekaj hudo narobe. Morda mislite, da ohranjate strast, vendar je to popolnoma napačen način ohranjanja strasti. Zaradi tega bo eden od vaju izgorel in odšel.

8.    Ne odpuščate

Se vam zdi, da ob pogovoru s partnerjem vedno znova ponavljate iste težave in situacije iz preteklosti? To je verjetno zato, ker imate globoko zakoreninjene negotovosti, s katerimi se ne soočate. Če želite, da vajin odnos preživi, se morate naučiti, kako stvari pustiti za sabo in iti naprej.

Brez odpuščanja bo vajin odnos počasi razpadal, dokler od njega ne bo ostalo nič, razen dveh neverjetno nesrečnih ljudi. Če rečete, da ste nekaj preboleli, pojdite čez to in nadaljujte. - piše Your Tango

Če tega še niste preboleli, se o teh občutkih pogovorite s partnerjem, da poiščeta način, kako težavo rešiti ali kako se z njo spopasti.

9.    Vaš partner se boji biti iskren do vas

Kako se odzovete na stvari, ki vam jih pove vaš partner, če vam niso všeč? Če ste eden od tistih ljud, ki počijo ob vsaki malenkosti, potem ste problem.

Vaša nakopičena jeza in nezmožnost ohranjanja ravnotežja nista posledica tega, da je vaš partner 'slab'. Do tega pride zato, ker se ne znate obnašati kot odrasli.

Če ima vaš partner občutek, da ne more biti iskren z vami zaradi strahu pred eksplozijo, bo svoje občutke raje zadržal zase, dokler ne pride do prelomnice, ko vse eksplodira, v večini primerov tudi odnos.

10.  Poskušate spremeniti osebo, s katero ste, vendar ne želite delati na sebi

V odnosu bi morali vi in ​​vaš partner rasti in se učiti drug od drugega. Brezpogojno sprejemanje je seveda del ljubezni. Učenje in spreminjanje z leti je zdrav in lep del skupnega življenja.

Če vstopite v razmerje z mislijo, da boste nekoga temeljito spremenili in niste pripravljeni spejemati kompromisov, imate težavo. Nihče ni popoln in brezhiben, nesprejemanje partnerja samo otežuje vaše razmerje.  

 

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.