Magazin > Odnosi in prosti čas
39 ogledov

Česa se lahko od srečnih parov naučite

ljubezen Profimedias
To je značilno za srečno zaljubljene pare.

1. Od partnerja ne pričakujejo preveč. Srečni pari do partnerja nimajo previsokih pričakovanj. Zavedajo se, da njihova sreča ni odvisna le od ljubljene osebe, zato nanje ne izvajajo pritiska in od njih ne zahtevajo neprekinjene pozornosti.

2. Ne verjamejo v popolne zveze. Nihče ni popoln in ravno v tem je čar. Srečni pari se zavedajo, da v vsakem odnosu kdaj pa kdaj nastopijo težave. Strokovnjaki pravijo, da so spori lahko za odnos celo zdravi.

3. Ne razmišljajo o koncu zveze. Med prepiri ne razmišljajo o razhodu. Ko se strasti poležejo, oba zelo dobro vesta, da jih spor ne more ločiti, čeprav so padale težke besede.

4. Ne tečnarijo. Na partnerju tudi srečni pari najdejo napake, a jih sprejmejo. Partnerju povedo, kaj jih moti, vendar jih z očitki ne bombardirajo.

5. O težavah se pogovorijo. Ko nastopijo izzivi, se z njimi spopadejo. Pogovorijo se o stvareh, ki jih motijo, a partnerja ne obmetavajo z očitki in zmerljivkami. Bodite spoštljivi.

6. Ne primerjajo se z drugimi pari.

7. Ne lažejo. Zaupanje in iskrenost sta v srečnem odnosu ključnega pomena.

8. Ne oklepajo se partnerja. Pomembno je, da imata partnerja kakšen skupen hobi oziroma zanimanje, kljub temu pa je treba poudariti, da je za zdravo zvezo pomembno tudi to, da nista skupaj 24 ur na dan. Pustite mu dihati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.