Magazin > Odnosi in prosti čas
22 ogledov

Česa se mamice lahko naučijo od očetov

očka Profimedias
Devet stvari, ki se jih mamice lahko naučijo od očetov.

Pravijo, da mamice preveč skrbi in da so preveč zaščitniške. To v veliki večini primerov tudi drži. K otroku namreč ni treba pohiteti takoj, ko odpre usta, prav tako ga ni treba preobleči takoj, ko se malce umaže. Očetje so v tem pogledu veliko bolj sproščeni, kar znajo otroci ceniti.

Seznam stvari, ki se jih lahko očetje naučijo od mamic, je dolg. Obstaja pa tudi več zadev, ki se jih lahko mamice naučijo od svojih partnerjev.

Otroci niso iz stekla
Otroci uživajo, če jih boste podržali visoko v zrak, jih zavihteli med nogami ali jih za gležnji dvignili v zrak. Mnogo mamic ob takšnem obnašanju zmajuje z glavo, kar je napaka. Svetujemo jim, da se tudi one s svojim otrokom pozabavajo na takšen način.

Otroci so radi v neredu
Mamice ponavadi znorijo, če otroci izpraznijo predale, rišejo po steni, prevračajo koše za stvari ... Dovolite jim nekaj veselja, saj otroštvo prehitro mine. Prebudite otroka v sebi in se mu pri norčijah pridružite. Nekoč vam bo zato hvaležen.

Otroci morajo zapustiti dom
Ponavadi so očetje tisti, ki otroke spodbujajo k samostojnosti. "Mame otroke zelo rade podcenjujejo,“ pravi avtor knjige The New Father: A Dad’s Guide to the First Year, vodnika za novopečene očete, Armin Brott, ki poudarja, da je treba mamica pokazati, kako se otroci zabavajo, ko preskušajo svoje meje.

Nič ni narobe, če imajo skrivnosti
Le kaj se plete v otrokovi glavi? Medtem ko o tem razmišljate, se bo vaš otrok domislil nove akcije, ki vam bo povzročala sive lase. "Vzgoja otrok je stresna naloga. Tega se moški zavedajo bolj kot ženske, zato se lažje odklopijo od stresa,“ pravi strokovnjakinja Christine D’Amico, avtorica priročnika za ženske The Pregnant Woman’s Companion, ki mamicam svetuje, naj se ne obremenjujejo z nepomembnostmi.

Otroci bodo preživeli, če vas nekaj časa ne bo
"Moški bo otroka brez pomisleka pustil pri drugih, saj vedo, da bo z njimi vse v redu. Pomembno je, da očetje svojim partnerkam razložijo, da se otrok ne bo na smrt prestrašil, če ju eno uro ne bo videl,“ še pravi D'Amicova.

Najpomembnejša je pozornost
Mamice bi bile rade popolne, zato so mnogokrat napete, kar otroci občutijo. Očetje so samozavestnejši in mirnejši. Svojih napak in slabosti se ponavadi niti ne zavedajo. Brott očetov svetuje, naj novopečene mamice hvalijo in jim pomagajo po najboljši močeh. "Ženske, ki imajo težave, razjeda občutek krivde. Očetje jim lahko v takšnih situacijah pomagajo,“ še dodaja Brott.

Vsak otrok je drugačen
Ženske, zlasti tiste, ki pod srcem prvič nosijo otroka, se oborožijo z različnimi priročniki, ki jih ponavadi preberejo od začetka do konca. Moški knjige ignorirajo, kar ni vedno najslabša pot, saj so mnoge informacije v priročnikih kontradiktorne. Sledite svojim občutkom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.