Magazin > Odnosi in prosti čas
37335 ogledov

21. december: Peklenski dan ali dan za življenjske spremembe

zima, luna
Pripravite se na dobro ali slabo.

Danes, 21. decembra, je nastopil solsticij oziroma sončev obrat. Danes je najkrajši dan v letu in kot opozarjajo astrologi, bo danes najslabši dan v letu 2017. Zahvaljujoč kozmičnemu pojavu, ki se ni pojavil že 350 let, bo danes za nekatere resnično težek dan, piše Daily Mail. V času solsticija bo sonce prešlo v hišo kozoroga samo nekaj ur po tem, ko bo tudi Saturn naredil isti premik. To se ni zgodilo že od leta 1664. Poravnanje teh dveh planetov prinaša zelo negativne posledice.

"Na osebnem horoskopu določene osebe je ta premik med planeti lahko zelo pozitiven, na makro področju pa ne obeta nič kaj pozitivnega," je za Daily Mail povedal astrolog Neil Spencer. Pravi, da bo vse, kar bomo delali 21. decembra, delovalo težje, kot je v resnici. Zato predlaga, da določene projekte in sestanke prestavite na kakšen drug dan. To je dan, ko se boste počutili omejeno in kot da ste prisiljeni delati določene stvari. Ne dovolite, da vas ta občutek omejuje.

Planeti | Avtor: EPA EPA

Tudi strokovnjaki za feng shui opozarjajo, da se je 21. decembra bolje izogibati kakršnimkoli aktivnostim. Pravijo, da bomo današnje obveznosti delali počasi in se jih otepali. Lenoba se nas lahko drži vse do začetka naslednjega leta. Vse obveznosti, ki jih imate načrtovane za 21. in 30. december bodo podvržene nenadnim spremembam, nekatere se lahko prestavijo za nekaj mesecev, celo eno leto.

Izogibajte se sestankom in potovanju. Vse dokler bo Merkur v retrogradnem stanju, bodo ljudje napeti in se ne bodo znali sprostiti. In čeprav se stvari z Merkurjem začnejo spreminjati že 22. decembra, bomo njegov vpliv čutili še nekaj dni.

Hrvaška astrologinja Vesna Narat pa je za 24sata.hr povedala, da »ne obstaja astrološki pojav, ki bi lahko bil tako zelo negativen«. Naratova pravi, da se lahko na osebni ravni pojavi nezadovoljstvo, da lahko pride do sporov z avtoritetami in s starejšimi moškimi osebami v vašem življenju. Poslabša se lahko depresija nekaterih že depresivnih ljudi: "A to je hkrati tudi priložnost, da se na ta dan rešijo nekateri dolgotrajni spori, saj Saturn predstavlja karmo, Sonce pa življenje."

Komentarjev 1
  • JackD 14:16 21.december 2017.

    Uau. Po novem je sonce planet...