Magazin > Odnosi in prosti čas
23 ogledov

Fotografija, ki je ganila svet

metro Ehab Taha/Facebook
Babica na neverjeten način pomirila potnika.

Vsi smo na javnem mestu že kdaj naleteli na osebo, ki je bila glasna, je preklinjala in s svojim obnašanjem nadlegovala ljudi okoli sebe. Večina se takoj obrne stran ali pa se začne smejati, a ne babica na tej fotografiji, ki jo je objavil Kanadčan Ehab Taha.

Na vlaku je naletel na moškega, ki je začel razgrajati. Pomirila ga je šele lepa gesta starejše sopotnice. "Danes sem na vlaku videl neverjeten dokaz človečnosti. Visok moški, ki je bil pod vplivom drog ali pa je imel duševne težave, se je obnašal agresivno. Mahal je okoli sebe, preklinjal in kričal … Vsi so se bali, a gospa, stara sedemdeset let, ga je prijela za roko in ga držala, dokler se ni pomiril, se tiho usedel, verjetno s solzami v očeh … Po tem incidentu sem z žensko govoril in rekla je: 'Sem mama in on je potreboval nekoga, ki se ga je lahko dotaknil.“ Nato je zajokala. Ne sodite neznancev na avtobusu: življenje do vseh ni enako pravično.“

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:03 18.februar 2016.

    Toliko smo odtujeni drug od drugega pa tako hitro pomislimo na najslabše pri neznanem človeku da je to osnovno dejanje človečnosti in prijaznosti videno kot čudež. Tako daleč smo prišli kot družba.