Magazin > Odnosi in prosti čas
47 ogledov

Francija pometla z ZDA

Eiflov stolp Shutterstock
Francija je najbolj priljubljena destinacija med turisti. Za njo sta ostali tudi državi, kot sta ZDA in Španija.

Francijo je lani obiskalo 84,7 milijona tujih turistov, kar jo je vnovič zavihtelo na sam vrh najpogosteje obiskanih držav na svetu. Največ turistov je bilo iz Azije, medtem ko so zabeležili tudi porast števila evropskih turistov. Številka lanskega obiska Francije je v primerjavi z letom 2012 poskočila za dva odstotka. To pomeni, da je v privabljanju tujih obiskovalcev Francija na vodilnem mestu in zlahka premaga ZDA in Španijo, ki ju je v minulem letu obiskalo 69,8 milijona oziroma 60,7 milijona turistov.

V Franciji so zabeležili porast evropskih turistov, in sicer je bilo teh za 1,2 odstotka več kot minulo leto. Med njimi vodijo predvsem nemški in britanski turisti, število turistov iz Belgije, Luksemburga, Italije in Španije pa se je zmanjšalo. Po velikem padcu števila turistov v 2012, so se v letu 2013 v Francijo vrnili turisti iz Severne Amerike. A vendarle je največji porast zaznati pri azijskih turistih, saj se je obisk kitajskih turistov povečal skoraj za četrtino. V celotnem letu 2013 je v Francijo pripotovalo 4,5 milijona azijskih turistov, kar je 13 odstotkov več, in sicer z znatnim porastom kitajskih turistov (teh je bilo 1,7 milijona).

Podatke študije vsakoletno skupaj s centralno banko Francije objavi mednarodna agencija za konkurenčnost, ki deluje v okviru gospodarskega ministrstva. Izsledki študije tudi kažejo, da so turisti podaljšali svoje bivanje v Franciji iz povprečno 6,9 na 7,1 nočitev na posameznika, medtem ko pa število nočitev v plačljivih oblikah nastanitev ni toliko naraslo; iz tega je sklepati, da so se z namenom privarčevati turisti pogosteje odločali za bivanje pri družinah ali v okviru izmenjav v apartmajih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.