Magazin > Odnosi in prosti čas
2276 ogledov

Gesta, ki gane do solz: Tako so kolegi pomagali mami Danieli

bolan otrok Profimedia
Iz Nemčiji prihaja vest, ki ogreje srce.

V časih, ko še pogosteje podvomimo o sočloveku, predstavljajo zgodbe, kot je ta iz Nemčije, žarek upanja. Danieli Berlit se je sesul svet, ko je izvedela, da je njena 4-letna hčerka Fiona zbolela za levkemijo. Mamica dveh otrok sicer krvavo potrebuje službo pri podjetju Dänischen Bettenlager, a vse, kar si je želela, ko je izvedela za diagnozo, je bil čas s hčerko. Na srečo ima čudovite kolege. "Ko sem izvedela, da ima moja mala raka, sem globoko padla. A nenadoma se je pojavilo ogromno rok, ki so me ujele,“ je povedala za Bild. 

Danielini kolegi so namreč po vsej Nemčiji sprožili akcijo in zaposlene pri prej omenjenem podjetju prosili, naj mamici darujejo svoje proste dneve in nadure. Odzvalo se je 429 ljudi iz različnih oddelkov, ki so skupaj zbrali za kar 4,6 leta prostih dni.

Brez te donacije bi se prodajalka zelo hitro znašla v finančnih težavah. S Fiono je morala trikrat na teden v bolnišnico. 4-letnica je prestala že deset kemoterapij in raka je, kot kaže trenutno, premagala. "Do konca prihodnjega leta mora jemati tablete, si trikrat na dan zmeriti vročino in hoditi na kontrole,“ je povedala presrečna mamica. 

Čeprav bi Daniela lahko s hčerko ostala doma še več kot tri leta, pa se bo v službo vrnila že novembra. Kaj se bo zgodilo z darovanimi prostimi dnevi? "Ustanovili smo poseben sklad, s katerim bomo pomagali kolegom in kolegicam, ki bi se znašli v podobnih težavah,“ je povedal Christian Schirmer, direktor pri podjetju Dänischen Bettenlager.

*Fotografija je simbolična.

Komentarjev 1
  • Brittney_Larsen 16:12 05.junij 2021.

    Začnite delati doma. To je tisto, kar sem finančno najbolj nagrajeval. V petek sem po zaslužku 44.789 ameriških dolarjev prejšnji mesec dobil odličnega Audija A5. obiščite to spletno stran tukaj. .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦