Magazin > Odnosi in prosti čas
25090 ogledov

Igralkin recept za pečen krompir "zrušil internet“

pečen krompir Instagram
Recept za vse, ki obožujete krompir.

Znana televizijska kuharica Ina Garten se je med krizo zaradi koronavirusa odločila, da, medtem ko čaka, da bo lahko posnela nove dele svoje kuharske oddaje, na družbenih omrežjih deli svoje najljubše recepte. Med njimi je bil tudi recept za pečen krompir, ki je "zlomil internet“, poroča Miss7.

Recept ni njen, ampak gre za družinski recept igralke Emily Blunt, ki ga je s kuharico delila leta 2018, ko je bila gostja v njeni oddaji. Recept je Ino tako navdušil, da ga je objavila celo v svoji kuharici 'Modern Comfort Food'.

Za pripravo potrebujete: krompir, sol, rastlinsko olje in sesekljan peteršilj. Pečico predhodno segrejte na 220 stopinj. Krompir skuhajte, precedite ter ga vrnite v prazen lonec in ga dobro pretresite, da se krompir malce razdrobi. Krompir stresite na pekač in počakajte 15 minut, da se posuši na sobni temperaturi. "Verjetnost, da bo koža hrustljava, je večja, če krompir ni vlažen,“ pravi zvezdnica. Pladenj, na katerem boste pekli krompir, dobro naoljite in ga za 5-7 minut, dokler olje ne zavre, dajte v pečico. Nato nanj previdno stresite krompir in poskrbite, da so vsi kosi naoljeni. Pecite 45 do 60 minut. Občasno premešajte. Ko je krompir pečen, počakajte, da se malo ohladi, nato ga začinite s soljo in dodajte peteršilj.
 

Komentarjev 2
  • SigmundKurnik 19:53 17.maj 2020.

    Tale recept ima več kot 1 MIO ogledov na YT: https://www.youtube.com/watch?v=yyF517rRpLg