Magazin > Odnosi in prosti čas
431 ogledov

Ikea bo poskrbela za vašega ljubljenčka

Ikea Shutterstock
Kam s psom, medtem ko nakupujete v Ikei? Na pasje parkirišče!

ikea | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Psi v Ikeinih prodajalnah niso zaželeni, saj se mnogi bojijo psov. "Zaradi tega in tudi zaradi higienskih pomsilekov smo se odločili, da psi v naših prodajalnah niso dobrodošli. Izjema so le psi, ki pomagajo invalidom," pravi švedski pohištveni gigant, ki pa na človekovega najboljšega prijatelja ni pozabil.

Da svojih ljubljenčkov med nakupovanjem ne bi puščali v avtomobilu, je Ikea ponekod že odprla “pasja parkirišča” (Kölnu in Koblenzu), v Zagrebu pa imajo hišico, kjer lahko pustite svojega psa. Po Avstriji so psi v Ikeinih prodajalnah sicer dobrodošli, razen v Celovcu in Innsbrucku. Kako je tam poskrbljeno na njihovih spletnih straneh ni navedeno. Tudi po Italiji lahko s psi vstopite v Ikeo (razen v restavracijo), morajo pa biti na povodcu, ponekod zahtevajo tudi nagobčnik.

Preden se odpravite v Ikeo, preverite pravila, saj se ta od trgovine do trgovine razlikujejo.

Komentarjev 1
  • marabunta 09:53 21.julij 2015.

    vsak večji nakupovalni center bi moral imeti urejen prostor, kjer bi kupec lahko pustil svojega kužka medtem, ko gre po nakupih....vedno več ljudi ima namreč psa in ga vzame s seboj, ko mora po nakupih in potem beremo o tragičnih ...prikaži več primerih, ko ostane pes zaprt v avtomobilu tudi v teh vročih dneh, ker ga enostavno ne moreš vzeti s seboj v trgovino