Magazin > Odnosi in prosti čas
6 ogledov

Italijani ne morejo brez mamice

Zivljenje 16.02.11, moski telefonira, telefon, telefoniranje, pogovor, foto: shu Shutterstock
Italijani so tudi pri uporabi sodobnih komunikacijskih pripomočkov pravi mamini sinčki, ugotavlja italijanska tiskovna agencija Ansa.

Nedavna raziskava je namreč pokazala, da prebivalci Apeninskega polotoka te naprave uporabljajo za vzdrževanje stikov s starši v veliko večji meri kot drugi Evropejci.

Kar 38 odstotkov Italijanov je tako prek sodobnih komunikacijskih sredstev s starši v stiku več kot enkrat dnevno. Za primerjavo: pri Britancih je takšnih le 18 odstotkov, še manj pa pri Nemcih (13 odstotkov) in Francozih (11 odstotkov).

Kot je še pokazala raziskava agencije Ipsos Mori, okoli 80 odstotkov Italijanov meni, da sredstva, kot so pametni telefoni in družbena omrežja, pomagajo pri krepitvi odnosov s starši. To je več od povprečja Evropejcev, ki se s to trditvijo strinjajo v 64 odstotkih.

Po drugi strani številni ne pomišljajo pri uporabi teh sredstev za povsem drugačne namene: kar 41 odstotkov se jih namreč odloči, da ljubezensko zvezo končajo prek sporočila na družbenem omrežju ali sms.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.