Magazin > Odnosi in prosti čas
72 ogledov

Jedli smo v Gostilni pri šefu

Gurmanske lovke
1/8
Žurnal24 main
Včeraj je najbolj slavna gostilna v državi zaprla svojo vrata, ki pa se bodo, vsaj tako je bilo doslej, verjetno spet kmalu odprla. Poskusili smo nekaj jedi.

Le redki gosti so tekmovalcem resničnostnega šova in šefu Binetu Volčiču upali v obraz povedati, da jim kakšna jed ni všeč. Tudi zato smo se odpravili v Gostilno pri šefu in preverili, ali so jedi res tako fantastične, kot so v kamero zatrdili obiskovalci.

Predjed: gurmanske lovke

Od gurmanskih lovk smo pričakovali več. Na žaru pečena hobotnica je bila sicer odlična, tako kot tudi žafranova majoneza, nas je pa razočarala kvinoja. Če so bile lovke tople, bi to pričakovali tudi od omenjene priloge.  Pravo presenečenje pa je bil balzamičen kaviar, ki je na to jed, kot bi rekel Bine, "pasal kot ata na mamo.“ Količina: primerna.

Bi jed spet naročili? Ne.
Ocena (1–5 zvezdic): ***

Predjed: jesih flajš

Polna in nasitna jed brez glutena, ki je sestavljena iz kuhanega govejega jezika, morskih alg, beljakove in rumenjakove kreme, mariniranega češnjevega paradižnika in okisane rdeče čebule, ki bi morala jedi dati nekaj kislosti, je bila pa v našem primeru skorajda brez okusa in na krožniku bolj iz estetskih razlogov. Kljub temu je bila jed odlična. Količina: primerna.

Bi jed spet naročili? Da.
Ocena (1–5 zvezdic): ****

Predjed: črni ištrijan

Pravijo, da obstajata dve skupini ljudi - tisti, ki imajo radi tartufe, in tisti, ki jih nimajo. To kreacijo črne skupine pa morata poskusiti obe skupini, saj gre za eno boljših jedi na meniju. Črn raviol, bučna krema in olje iz feferonov in pomaranče nikogar ne pustijo ravnodušne. Količina: Na krožniku bi si želeli še kakšen raviol več.

Bi jed spet naročili? Da.
Ocena (1–5 zvezdic): *****

Glavna jed: kraljeva krača

Kraljeva krača si zasluži svoje ime, saj je ne moremo prehvaliti. Gre za "fantazijo okusov“, sestavljeno iz pečene odojkove krače, pečenega krompirja s kajmakom in na žaru pečeno solato. Priporočamo. Količina: Za 16 eurov bi bil lahko na krožniku še kakšen krompirček več.

Bi jed spet naročili? Da.
Ocena (1–5 zvezdic): *****

Glavna jed: šefov kotel

Piščančja obara je že na prvi pogled prava poslastica, saj jo servirajo v vročem kotličku. Sprva smo mislili, da so pri količini varčevali, a hitro spoznali, da je jed nasitna. Na žaru pečen piščanec, zelenjava in drobnjakovi žličniki, obdani z aromo limonske trave in limetinih listov, bodo prepričali tudi največje gurmane. Količina: V našem kotličku je bilo ogromno mesa. Želeli bi si kakšen kos mesa manj in malo več zelenjave. Stvar okusa ...

Bi jed spet naročili? Da.
Ocena (1–5 zvezdic): ****

Sladica: kokosova rižota

Pri sladici iz tapiokinih kroglic, božanskega sorbeta iz kivija in pasijonke ter bananinih mering lahko govorimo o pravi fuziji okusov. Vsaka sestavina namreč dopolnjuje drugo, zato v ustih pride do zloglasne „eksplozije okusov“. Priporočamo. Količina: Ker nam je bila tako všeč, lahko rečemo le, da je je bilo premalo ... Jed je brez glutena in laktoze.

Bi jed spet naročili? Da.
Ocena (1–5 zvezdic): ****

Sladica: šefov šmoren

Bine nam je obljubil spomine na otroštvo in s to sladico nam jih je res pričaral. Topel šmoren, prelit z marmelado iz sliv in sivke, je v kombinaciji s sladoledom fantastičen. Količina: primerna.

Bi jed spet naročili? Da.
Ocena (1–5 zvezdic): ****

Sladica: gospa hruška

Lahko bi rekli, da smo najboljše prihranili za konec. Gospa hruška je bila vsekakor največje presenečenje večera. Hruško, kuhano v rdečem vinu, zgrabite za pecelj in ugriznite vanjo. Nato žlico hitro pomočite v čokoladni sorbet in lešnikovo panakoto, ki iz te sladice naredijo popoln in bogat krožnik. Četudi menite, da v vašem želodcu ni več prostora za sladico, jo naročite. Pojedli jo boste do zadnje kakavove drobtine. Količina: primerna.

Bi jed spet naročili? Da.
Ocena (1–5 zvezdic): *****

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.