Magazin > Odnosi in prosti čas
110 ogledov

Jutranji rituali srečnih parov

ljubezen Profimedias
Že zjutraj si vzemite čas za partnerja.

Tudi jutra so lahko stresna, še zlasti za tiste, ki jih sovražijo. Zakonski terapevti pa svetujejo, da si že zjutraj, čeprav je včasih težko, vzamemo čas za partnerja. Huffington Post je s pomočjo teh strokovnjakov in bralcev, ki živijo v srečni zvezi, sestavil seznam stvari, ki jih zjutraj počnejo srečno zaljubljeni pari.

1. Pogledajo se v oči
"Skupaj si umivava zobe. Takrat si za nekaj minut zreva v oči. Dotikava se – roka na boku, roka na licu, glava na prsih,“ pravi bralka Brandi.

2. Crkljanje
Meg Conley, ki piše blog o zakonskih zvezah, pravi, da njen mož vsak jutro po tem, ko se uredi za službo, skoči nazaj k njej v posteljo, da bi se z njo še pet minut crkljaj. Zanjo je to idealen začetek dneva.

3. Vstajanje ob istem času
Zaradi različnih urnikov se pari zjutraj skorajda ne vidijo, kaj šele, da bi s partnerjem spregovorili stavek ali dva. Dr. Kurt Smith pravi, da se nekateri ne trudijo, da bi se s partnerjem povezali že takoj ob začetku dneva, kar ni dobro.

4. Skupaj popijeta kavo ali čaj
"Z ženo skupaj zajtrkujeva na terasi. Pogovarjava se o načrtih in gledava ptice, četudi le za 15 minut,“ pravi bralec Steve.

5. Poljub v slovo
Rebeka pravi, da ji je zelo pomembno, da si s partnerjem, preden eden od njiju odide iz hiše, izkažeta ljubezen. "Ne gre za to, da to potrebujem. Gre za vedenje, da misli name, preden odide v službo.“

6. Ignoriranje elektronskih igračk
Zakonska svetovalka Winifred Reilly pravi, da se z možem zjutraj posvečata drug drugemu in se ne igrata s telefonom ali tablico. Tako boste upočasnili življenjski tempo in se povezali s partnerjem, preden vsak od vaju začne s svojo dnevno rutino.

7. Razdelita si jutranja opravila
Če imata otroke, si razdelita jutranja opravila, svetuje dr. Kurt Smith. Eden naj obleče otroka, drugi naj pripravi zajtrk. "S timskim delom bosta utrdila povezanost in srečo,“ pravi.

8. Nasmeh
Kljub jutranjemu stresu se poskusite partnerju vsaj nasmehniti, pa je nasvet dr. Marie Land.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.