Magazin > Odnosi in prosti čas
299 ogledov

Kaj izražajo različne vrste poljubov?

poljub, poljubljanje Žurnal24 main
Poljub na lice, francoski poljub ali poljub metulja? S katerim izmed teh se v svojih interakcijah največkrat srečate sami?

Strokovnjakinja za poljubljanje, Sheril Kirshenbaum, sicer tudi avtorica knjige Znanost poljubljanja: kaj o nas povedo naše ustnice, pojasnjuje, kaj o odnosu med dvema osebama povedo različni načini poljubljanja. "Poljubljanje pomaga ohranjati razmerje,“ med drugim pojasnjuje v svoji knjigi.

1. Poljub na lice

Poljub na lice izraža, da nam je nekdo blizu in da smo mu naklonjeni. Izžareva torej prijateljstvo in pozornost, ne pa toliko romantično obarvanih čustev.

2. Francoski poljub

Francoski poljub je brez dvoma eden izmed tistih, ki izraža seksualno energijo in omogoča pretok telesnih tekočin. Ta poljub po mnenju strokovnjakinje Sheril sporoča, da je trenutno v prvi vrsti telesni aspekt samega razmerja. Tovrstni poljub pa lahko kaj hitro vodi tudi do spalnice ... 

3. Poljub metulja

Tako Sheril poimenuje tiste vrste poljubov, ki v svojem bistvu sploh ne vključujejo ustnic. Gre za globok očesni stik, ki še poviša stopnjo povezanosti dveh oseb, izraža pa vznemirjenje, ki se lahko prelevi v kakšnega izmed bolj konkretnih vrst poljubov. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.