Magazin > Odnosi in prosti čas
1381 ogledov

Kaj početi v času izolacije?

Louvre Shutterstock
Vam je dolgčas?

Širjenje koronavirusa lahko preprečimo le s samoizolacijo, ki ima svojo ceno … Preživljanje dni in tednov doma ob omejenih stikih z ljudmi, spremenjeni dnevni rutini, pomanjkanju različnih zaznavnih dražljajev, finančnih skrbeh, skrbeh za svoje zdravje in zdravje svojih bližnjih lahko neugodno vpliva na naše psihično počutje. 

To svetujejo psihologi.

Čas si lahko krajšamo z meditacijo, branjem in gledanjem televizije, a tudi to čez čas postane dolgočasno.  Za vas imamo dva namiga.

Ste vedeli, da se lahko tudi v času pandemije brezskrbno sprehodite po največjih muzejih sveta? Seveda le virtualno. 

Nekaj predlogov:

Guggenheim Museum 

The Museum of Modern Art -- MoMA 

Whitney Museum of Modern Art 

The British Museum 

Tate Modern

The Louvre

Musée d’Orsay

Rijksmuseum

Van Gogh Museum 

National Gallery of Art

Smithsonian National Portrait Gallery

Če umetnost ne spada med vaša zanimanja, a bi ta čas kljub temu radi izkoristili za širitev obzorij, se lahko udeležite številnih brezplačnih spletnih tečajev, ki jih ponujajo znane univerze, kot so Harvard, Brown, Yale in Princeton. Teme so zelo raznolike - od matematike in znanosti, do umetnosti, glasbe in osebnega razvoja. Seznam najdete TUKAJ.

Komentarjev 1
  • Pepe007 07:45 17.marec 2020.

    Kaki neumni namigi. A nimate mediji nič domišljije? V izolaciji ni posameznik, temveč družina. Kaj točno se v skupnosti počne, da družina sploh nastane? Sedaj je čas in prilika. Lahko tudi samo za zabavo. Bolje od vseh teh virtualnih muzejev.