Magazin > Odnosi in prosti čas
178 ogledov

Kaj pomeni, če spite v nogavicah

nogavice postelja Shutterstock
Psihologi trdijo, da to, ali spite v nogavicah ali ne, več pove o vašem značaju, kot pa o tem, ali vas zebe ali ne.

Na svetu sta dve vrsti ljudi – tisti, ki spijo v nogavicah, in tisti, ki spijo bosi. Nekateri ne morejo zaspati, če jih zebe v noge, medtem ko drugi ne prenesejo, da jim je v noge vroče. Psihologi trdijo, da to ni samo stvar navade in da ni v nobeni meri povezano s tem, ali je v prostoru toplo ali mraz. Trdijo namreč, da gre za stanje, v katerem se nahaja telo. 

Ljudje, ki spijo v nogavicah

Nogavice obujejo, ker jih zebe v noge. To je sicer lahko povezano z različnimi fizičnimi lastnostmi, kot so debelina kože in počasen metabolizem, a psihologi izpostavljajo, da imajo ti ljudje veliko potrebo po tem, da se počutijo varne. Prizadevajo si, da bi z drugimi vzpostavili globoke in intimne odnose. Po naravi so nežni in najsrečnejši, kadar jih kdo stisne v objem. Prav tako jih ne moti deljenje njihovega osebnega prostora z drugimi. 

Ljudje, ki ne spijo v nogavicah

Tople noge so v fizičnem pogledu znak hitrega metabolizma, dobre cirkulacije krvi in debelejše kože. V psihičnem pogledu pa gre za zelo neodvisne ljudi, ki se do drugih vedejo zaščitniško. Njihov osebni prostor jim pomeni veliko, družbo drugih pa si iščejo le, ko so za to tudi razpoloženi. So zelo pošteni in iskreni. Privlačijo jih izzivi. Za ljudi, ki jih imajo radi, so pripravljeni storiti vse, da bi se dobro počutili, piše Brightside.

Komentarjev 1
  • Ferluci 21:55 27.maj 2016.

    V glavnem zebe vegije, pa kakorkoli že obrnete.