Magazin > Odnosi in prosti čas
67 ogledov

Kaj prinaša leto koze?

koza Profimedias
Sedmega februarja bomo po načelih kitajske astrologije vstopili v leto koze.

Gre za osmo znamenje kitajskega horoskopa, kar pomeni, da bo leto srečno. Osmica namreč simbolizirala modrost, srečo in blaginjo ter tudi harmonijo in solidarnost. Ljudje, ki so rojeni v tem znamenju, so vljudni, uglajeni, sramežljivi, domiselni, odločni in imajo ponavadi dober okus. Pravijo pa tudi, da so pogosto pesimistični in nerealistični ter počasni.

Koza nosi energijo yin, simbol miru, spokojnosti in harmonije. Takšno je tudi bistvo leta pred nami. Kot razlagajo strokovnjaki, naj bi v tem času, ko v mnogih kotičkih sveta vladajo vojne, le našli načine in kompromise, s katerimi bodo vzdržali mir na Zemlji.

Koza je tudi simbol umetnosti in nege. Prišel bo čas, ki bo pomagal zaceliti rane, in ki bo človeštvo pripeljal do zavedanja, da je treba združiti moči, da bi dobro prevladalo nad zlim. Uspeli bodo le tisti, ki verjamemo v dobroto in srečo. Skupaj bomo iskali rešitve za težave, ki pestijo ves svet. Od tega bo zelo veliko odvisno, med drugim tudi mednarodno gospodarstvo in harmonija v družbi.

Leto koze bo umirilo strasti in modrost bo prevladala. Moč koze boste začutili tudi v družini. Spori bodo pozabljeni, saj bomo prešli v čas ljubezni.

Ker bosta temu letu vladala tudi les in barva zelena, mnogi govorijo o letu 'zelene koze'. V primerjavi z lanskim leto, ki mu je vladal konj, bo to leto veliko bolj umirjeno.

Komentarjev 1
  • Ferluci 11:38 29.december 2014.

    Kaj prinaša? Veliko bedakov in kozlovskih sodb!