Magazin > Odnosi in prosti čas
3224 ogledov

Kaj razkrivajo vrtnice?

vrtnice Profimedias
Pazite, kakšne in koliko vrtnic boste danes kupili svoji najdražji.

Vrtnice povedo več kot sto besed, pravijo. Še kakšno besedico več pa povedo tistim, ki se spoznajo na simbolični pomen različnih barv. Preden se danes odpravite po šopek za svojo drago, preverite, kaj sporočajo različne barve kraljice vseh rož – vrtnice.

Rdeče vrtnice. Ni skrivnost, da rdeče vrtnice izražajo ljubezen, zato si valentinovega brez njih ne znamo več predstavljati. So največji simbol romantike, ljubezni in neustavljive strasti, izražajo pa tudi spoštovanje in kreativni duh ljubezni. Rdečim vrtnicam pravimo tudi roža ljubimcev, saj predstavlja ljubezen, "ki je močnejša od trnja“.

Bele vrtnice predstavljajo pobožnost, čistost in nedolžnost, zato ji mnogi pravijo tudi vrtnica nevest. Povezujejo jo s svežo, mlado ljubeznijo in novimi začetki. Simbolizirajo resnico, spoštovanje in so znak zvestobe. "Vreden sem te,“ je njihovo glavno sporočilo.

Rdeče-bele vrtnice. Predstavljajo enotnost.

Rumene vrtnice so včasih povezovali z ljubosumjem, sedaj pa so simbol prijateljstva, veselja in skrbnosti. Šopek rumenih vrtnic izraža toploto, naklonjenost in hvaležnost.

Roza vrtnice so simbol ženstvenosti, elegance in prefinjenosti. Temno roza barva sicer izraža tudi hvaležnost, svetlo roza pa milino, nežnost in srečo.

Oranžne vrtnice izražajo navdušenje in močno željo. Če bi radi z rožami izrazili svoje spoštovanje – s kančkom strasti – ste s šopkom teh rož na pravi poti.

Vijoličaste vrtnice so najbolj skrivnostne. So simbol začaranosti in želja, a tudi ljubezni na prvi pogled. Odlična izbira za valentinovo.

Kaj sporočajo različne vrste vrtnic?

Muškatna vrtnica - "Očarljiva si."
Rosa Multiflora – slavi mladost in čistost
Burbonke – simbol lepote
Hibridne čajevke – simbol prefinjenosti in prijaznosti
Angleška vrtnica – potrditev čustev brez telesne naslade
Maroška vrtnica – proslavlja žensko milino

Kaj razkriva velikost šopka?

Šopek iz 12 vrtnic – Popolna številka, ki izraža hvaležnost in ljubezen.

Šopek iz 24 vrtnic - "Pripadam ti. Nate mislim 24 ur na dan.“

100 vrtnic – Sto vrtnic pomeni 100 let. To število je simbol večnosti.

Ena rdeča vrtnica - "Ljubim te.“

Ena vrtnica (barva je nepomembna) – Znak hvaležnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.